• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Мешканцям пошкоджених внаслідок обстрілу багатоповерхівок надали безкоштовні юридичні консультації 

eye

477

16.08.2023 10:00

Новини громад

img

За сприянням Покровської МВА відбулась зустріч представників благодійного фонду "Право на захист" з покровчанами, чиї будинки було пошкоджено та зруйновано внаслідок ворожих атак.

У ході зустрічі адвокати БФ «Право на захист» надали інформацію щодо умов та порядку отримання компенсації за пошкоджені та знищені об'єкти нерухомого майна, зокрема, в рамках програми "єВідновлення" через застосунок "Дія". 

Присутнім роздали пам'ятки з покроковою інструкцією щодо алгоритму дій для оформлення заяв на відшкодування збитків. При цьому правозахисники наголошують: "Процедурою оформлення документів має право займатися власник нерухомого майна або юридично довірена особа".

Від юристів учасники зустрічі також отримали роз’яснення щодо відновлення втрачених документів.

Крім того, адвокати консультували покровчан й з інших питань: трудового, пенсійного законодавств; встановлення фактів народження, смерті тощо.

Наразі за адресами будинків, що зазнали руйнувань від російських атак, працює комісія Покровської МВА з фіксації пошкоджень для подальшого складання актів. Паралельно запущено процес технічної експертизи, результати якої вплинуть на подальшу експлуатацію пошкоджених будинків. 

За складеними висновками постраждалі зможуть отримати компенсацію за статусом пошкодженого, або зруйнованого житла. Про це під час зустрічі розповіла заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо.

“У громаді працює контакт-центр, куди можуть звернутись всі мешканці громади з питаннями, які їх турбують. Заявки приймаються цілодобово та передаються на опрацювання всім структурним підрозділам: комунальникам, соціальним службам, гуманітарному штабу, ККСН. Тому вже сформовано певний алгоритм дій задля надання своєчасної підтримки», - зазначила Наталія Іваньо.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

32

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

33

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

39

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію