• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Для творчого розвитку та отримання допомоги: ремонт громадського простору просувається швидкими темпами

eye

506

15.08.2023 15:35

Новини громад

img

Завдяки плідній співпраці з благодійною організацією "Аваліст", Покровська громада відкриє перший громадський простір, призначений для жінок та дівчат. Це місце, де мешканки та гості громади можуть збиратися для обміну ідеями, отримання психологічної, соціальної, юридичної підтримки та проведення спільних заходів. 

«Це вже не перший наш спільний проєкт. В місті працюють психологи цієї ГО, які надають діткам фахову допомогу. Також співпрацюємо з «Аваліст” щодо фінансової підтримки мешканців громади. Цього разу вони підтримали ініціативу Олени Харчевної. Впевнений, така синергія дасть позитивні результати та буде корисною для мешканців Покровської громади», - зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк. 

Ремонт цього простору розпочався майже місяць тому. Початково планувалася косметична робота, але під час демонтажу стін і підлоги стало очевидним, що потрібно здійснити капітальний ремонт. 

“Підлога зроблена капітально, вирівняні стіни, створені умови для маломобільних людей, мова йде про безбар’єрність - буде пандус обов'язково. Взагалі ми змінюємо Україну через розвиток громади, залученість донорів шляхом створення таких безпечних та комфортних середовищ, просторів. Десятки років тут функціонувала ізостудія, де діти навчалися та творили. Після ремонту ми збережемо традицію та забезпечимо навчальне та творче середовище для мешканок нашої громади”, - розповіла заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна. 

Крім цього, Олена Харчевна розповіла, що цей громадський простір розрахований на різні цільові групи. 

За словами Олени Харчевної, планується проведення занять з логопедом, навчання англійської мови, а також надання психологічної підтримки для жінок, дівчат-підлітків. 

Також можлива організація майстер-класів, презентацій для розвитку бізнесу та стартапів. 

«Ми віримо, що цей простір змінить наше життя на краще, сприятиме інтеграції переселенців та розвитку спільнот у нашій громаді”, - підкреслила Олена Харчевна.

Реалізація проєкту стала можливою завдяки спільним зусиллям керівництва Покровської МВА та громадської організації "Аваліст" спільно з міжнародною організацією «Care». 

Кожного дня над відновленням громадського простору працює ремонтна бригада з 6 осіб.

“За місяць було зроблено демонтаж підлоги, демонтаж старої шпаклівки, тиньку. Наразі проведені всі демонтажі роботи. Триває монтаж нової підлоги, заливка бетону, також були вирівняні стіни, замінена електропроводка. Попереду встановлення дверей, укладання кахлю на підлозі. Робота ще є, працюємо”, - розповів виконроб Андрій Коржавін.

Перший етап ремонту вже майже завершальній стадії. Далі – облаштування приміщення меблями та створення мультимедійного наповнення. 

«Цей простір буде сучасним та багатофункціональним, з можливістю для навчання, розвитку та спілкування. Віримо, що він стане центром для нашої спільноти та залучить багато людей для активної та плідної діяльності”, - додала Олена Харчевна.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

36

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

36

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

43

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію