• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Фахівці УСЗН разом з представниками благодійних організацій відвідали Першотравневий старостинський округ

eye

281

15.08.2023 12:15

Новини громад

img

Аби забезпечити доступ до соціальних послуг для всього населення громади, працівники соціальних служб Покровської МВА встановили робочий графік для роботи мобільного офісу, представники якого регулярно відвідують старостинські округи Покровської громади.

Згідно із затвердженим графіком, фахівці Покровського Управління соціального захисту населення та соціальний перукар сьогодні провели прийом у селищі Перше Травня.

До складу мобільного офісу також увійшли представники благодійної організації "Аваліст", які приймали від місцевих мешканців та ВПО документи для отримання фінансової допомоги. 

Крім цього безоплатну кваліфіковану правову допомогу надавала юристка Благодійного Фонду «Восток SOS».

“Два рази на місяць ми проводимо прийом у селищах Першого травня та Котлине. Люди до нас звертаються з різними запитаннями. Тут ми можемо оформити субсидію на житлово-комунальні послуги, на скраплений газ, тверде паливо. Також звертаються з питаннями щодо оформлення деяких видів допомог малозабезпечені сім'ї, одинокі матері та внутрішньо переміщені особи. Загалом за прийом обслуговується 10-15 людей, але буває і вдвічі більше. Сьогодні з нами приїхали представники міжнародної організації “Аваліст” та БО “Восток-SOS”. Працював і соціальний перукар. Всі ці послуги надаються безкоштовно”, - розповіла спеціаліст УСЗН Покровської Міської ради Світлана Яцюк.

Мешканці Покровської громади мали змогу отримати юридичну консультацію щодо різних питань, зокрема, оформлення спадщини, земельних і трудових питань, безоплатної евакуації. 

“Благодійний фонд БО “Восток-SOS” надає безкоштовну кваліфіковану правову допомогу з різних питань, як, наприклад,  отримання довідок ВПО, призначення соціальних виплат, отримання спадщини та вирішенні земельних питань. На цей час на території Покровської громади є дуже багато таких запитів. Наша перевага в тому, що ми мобільні, і за потреби можемо приїхати навіть у найбільш віддалені населені пункти громади. Загалом, лише за минулий тиждень було проведено понад 70 консультацій», - розповіла юристка Благодійного Фонду «Восток SOS» Євгенія Пінчук. 

Керівництво Покровської МВА продовжує забезпечувати підтримку та надавати мешканцям доступ до важливих соціальних послуг у всіх куточках Покровської територіальної громади.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Віддати квартиру, щоб не платити аліменти: Як уникнути щомісячних платежів

Дитинство – тривалий проміжок часу, який потребує від батьків уваги, турботи та фінансової підтримки. Законодавством також визначено, що протягом 18 років або ж 23 років, за наявності певних умов, батьки зобов'язані утримувати своїх нащадків.

eye

3

Новини громад

28 квітня 2024 14:28

Всі шляхи ведуть додому!

В межах проєкту “ШЛЯХ ДОДОМУ” станом на 23 квітня 2024 року повернено на територію вільної України 89 дітей, які були депортовані у рф або на непідконтрольні уряду України території.

eye

4

Новини громад

28 квітня 2024 14:20

Продаж тютюнових виробів на території України: заборони та відповідальність

Передбачені певні обмеження згідно ЗУ «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення»

eye

8

Новини громад

28 квітня 2024 13:49

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію