• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Фахівці УСЗН разом з представниками благодійних організацій відвідали Першотравневий старостинський округ

eye

340

15.08.2023 12:15

Новини громад

img

Аби забезпечити доступ до соціальних послуг для всього населення громади, працівники соціальних служб Покровської МВА встановили робочий графік для роботи мобільного офісу, представники якого регулярно відвідують старостинські округи Покровської громади.

Згідно із затвердженим графіком, фахівці Покровського Управління соціального захисту населення та соціальний перукар сьогодні провели прийом у селищі Перше Травня.

До складу мобільного офісу також увійшли представники благодійної організації "Аваліст", які приймали від місцевих мешканців та ВПО документи для отримання фінансової допомоги. 

Крім цього безоплатну кваліфіковану правову допомогу надавала юристка Благодійного Фонду «Восток SOS».

“Два рази на місяць ми проводимо прийом у селищах Першого травня та Котлине. Люди до нас звертаються з різними запитаннями. Тут ми можемо оформити субсидію на житлово-комунальні послуги, на скраплений газ, тверде паливо. Також звертаються з питаннями щодо оформлення деяких видів допомог малозабезпечені сім'ї, одинокі матері та внутрішньо переміщені особи. Загалом за прийом обслуговується 10-15 людей, але буває і вдвічі більше. Сьогодні з нами приїхали представники міжнародної організації “Аваліст” та БО “Восток-SOS”. Працював і соціальний перукар. Всі ці послуги надаються безкоштовно”, - розповіла спеціаліст УСЗН Покровської Міської ради Світлана Яцюк.

Мешканці Покровської громади мали змогу отримати юридичну консультацію щодо різних питань, зокрема, оформлення спадщини, земельних і трудових питань, безоплатної евакуації. 

“Благодійний фонд БО “Восток-SOS” надає безкоштовну кваліфіковану правову допомогу з різних питань, як, наприклад,  отримання довідок ВПО, призначення соціальних виплат, отримання спадщини та вирішенні земельних питань. На цей час на території Покровської громади є дуже багато таких запитів. Наша перевага в тому, що ми мобільні, і за потреби можемо приїхати навіть у найбільш віддалені населені пункти громади. Загалом, лише за минулий тиждень було проведено понад 70 консультацій», - розповіла юристка Благодійного Фонду «Восток SOS» Євгенія Пінчук. 

Керівництво Покровської МВА продовжує забезпечувати підтримку та надавати мешканцям доступ до важливих соціальних послуг у всіх куточках Покровської територіальної громади.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Із роботою соціальних установ Покровської громади ознайомився перший заступник Міністра соцполітики України Назар Танасишин 

Сьогодні, 3 липня, серед поважних гостей, які завітали на Донеччину – перший заступник Міністра соціальної політики Назар Танасишин. Під час перебування в Покровську пан Назар відвідав УСЗН та ознайомився з роботою інших соціальних установ громади.

eye

77

Новини громад

03 липня 2024 17:18

Розвиток медичної сфери Покровської громади під контролем Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка

Аби обговорити проблемні питання, пов’язані із функціонуванням медичних закладів та якісної допомоги населенню Донеччини, до Покровської громади завітав Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. 

eye

58

Новини громад

03 липня 2024 16:47

Людина починається з добра: історія волонтерства Марини Хруцької

Волонтерство – важлива та шляхетна місія, яка з початку повномасштабного вторгнення набула нового та ще більш змістовного значення для багатьох українців. Чимало волонтерів серед мешканців Покровської громади, які докладають зусиль, щоб підтримати інших.

eye

62

Громада 1

03 липня 2024 14:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію