• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровськ став гуманітарним майданчиком для надання допомоги місцевим мешканцям

eye

436

11.08.2023 12:52

Новини громад

img

Щодня керівники Покровської МВА проводять зустрічі та перемовини з представниками гуманітарних місій, благодійних організацій, соціально відповідальним бізнесом, аби максимально надати допомогу місцевим мешканцям та задовольнити їхні потреби, які є на сьогодні. 

Серед тих, хто відразу після обстрілу міста простягнув руку допомоги – ГО «Аваліст». З 8 серпня у Покровську працює мобільна група фахівців, які приймають документи від постраждалих на отримання матеріальних виплат. 

В рамках проєкту "Негайне гендерночутливе реагування на надзвичайні ситуації та захист постраждалого від конфлікту населення на сході України для збереження життя" громадської організації «Аваліст» у партнерстві з Міжнародною організацією CARE Ukraine за підтримки Європейського союзу відбулася зустріч між керівниками Покровської МВА та представниками CARE Ukraine, координатором та асистентом проєкту.

«Внаслідок обстрілу, який стався 7 серпня, пошкоджень зазнали 12 багатоповерхівок. Понад двох тисяч вікон потребують відновлення. Треба швидко ремонтувати дахи житлових будинків – потрібен шифер та USB  плити. Це першочергові запити, які є на сьогодні», - розповів начальник Покровської МВА Сергій Добряк. 

Розглядаючи соціальну підтримку населення, заступниця очільника військової адміністрації Наталія Іваньо зосередила увагу партнерів на необхідності в спеціалізованому авто для перевезення маломобільних людей та реконструкції соціального гуртожитку.

«З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну в Покровській громаді вже офіційно зареєстровано близько 9 тисяч ВПО.  Сьогодні Покровськ – тилове місто з гарною транспортною розв’язкою, тож багато людей знайшли прихисток саме тут, не зважаючи на наші заклики евакуюватись до більш безпечних регіонів. Існує потреба в облаштуванні житла для переселенців та людей, квартири яких зруйновані внаслідок обстрілів. Ми вже маємо проєкт реконструкції гуртожитку в одному з мікрорайонів міста, але реалізувати його за кошти місцевого бюджету дуже дорого», - зазначила Наталія Іваньо. 

Своєю чергою, координатори проєкту зауважили, що й надалі збиратимуть потреби мешканців Покровської громади та спільно з керівниками Покровської МВА формуватимуть стратегію допомоги постраждалим.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

17

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

29

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

16

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію