• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровськ став гуманітарним майданчиком для надання допомоги місцевим мешканцям

eye

478

11.08.2023 12:52

Новини громад

img

Щодня керівники Покровської МВА проводять зустрічі та перемовини з представниками гуманітарних місій, благодійних організацій, соціально відповідальним бізнесом, аби максимально надати допомогу місцевим мешканцям та задовольнити їхні потреби, які є на сьогодні. 

Серед тих, хто відразу після обстрілу міста простягнув руку допомоги – ГО «Аваліст». З 8 серпня у Покровську працює мобільна група фахівців, які приймають документи від постраждалих на отримання матеріальних виплат. 

В рамках проєкту "Негайне гендерночутливе реагування на надзвичайні ситуації та захист постраждалого від конфлікту населення на сході України для збереження життя" громадської організації «Аваліст» у партнерстві з Міжнародною організацією CARE Ukraine за підтримки Європейського союзу відбулася зустріч між керівниками Покровської МВА та представниками CARE Ukraine, координатором та асистентом проєкту.

«Внаслідок обстрілу, який стався 7 серпня, пошкоджень зазнали 12 багатоповерхівок. Понад двох тисяч вікон потребують відновлення. Треба швидко ремонтувати дахи житлових будинків – потрібен шифер та USB  плити. Це першочергові запити, які є на сьогодні», - розповів начальник Покровської МВА Сергій Добряк. 

Розглядаючи соціальну підтримку населення, заступниця очільника військової адміністрації Наталія Іваньо зосередила увагу партнерів на необхідності в спеціалізованому авто для перевезення маломобільних людей та реконструкції соціального гуртожитку.

«З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну в Покровській громаді вже офіційно зареєстровано близько 9 тисяч ВПО.  Сьогодні Покровськ – тилове місто з гарною транспортною розв’язкою, тож багато людей знайшли прихисток саме тут, не зважаючи на наші заклики евакуюватись до більш безпечних регіонів. Існує потреба в облаштуванні житла для переселенців та людей, квартири яких зруйновані внаслідок обстрілів. Ми вже маємо проєкт реконструкції гуртожитку в одному з мікрорайонів міста, але реалізувати його за кошти місцевого бюджету дуже дорого», - зазначила Наталія Іваньо. 

Своєю чергою, координатори проєкту зауважили, що й надалі збиратимуть потреби мешканців Покровської громади та спільно з керівниками Покровської МВА формуватимуть стратегію допомоги постраждалим.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Із роботою соціальних установ Покровської громади ознайомився перший заступник Міністра соцполітики України Назар Танасишин 

Сьогодні, 3 липня, серед поважних гостей, які завітали на Донеччину – перший заступник Міністра соціальної політики Назар Танасишин. Під час перебування в Покровську пан Назар відвідав УСЗН та ознайомився з роботою інших соціальних установ громади.

eye

81

Новини громад

03 липня 2024 17:18

Розвиток медичної сфери Покровської громади під контролем Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка

Аби обговорити проблемні питання, пов’язані із функціонуванням медичних закладів та якісної допомоги населенню Донеччини, до Покровської громади завітав Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. 

eye

58

Новини громад

03 липня 2024 16:47

Людина починається з добра: історія волонтерства Марини Хруцької

Волонтерство – важлива та шляхетна місія, яка з початку повномасштабного вторгнення набула нового та ще більш змістовного значення для багатьох українців. Чимало волонтерів серед мешканців Покровської громади, які докладають зусиль, щоб підтримати інших.

eye

70

Громада 1

03 липня 2024 14:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію