• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Будьте свідомими! Не спалюйте суху траву

eye

574

10.08.2023 15:27

Новини громад

img

Щорічно, в сухі літні дні, з приходом теплої осені або під час жнив, на полях і сіножатях, на пагорбах і схилах, болотах і заплавах, навіть у заповідних зонах та вздовж доріг рухаються вогняні «фронти», що знищують на своєму шляху все те, що може горіти.

Спалювання сухих рослинних залишків стало для наших громадян настільки звичним, що практично не звертається увага на те, якої шкоди ці дії завдають довкіллю, життю та здоров’ю людей. Кожен акт підпалу – це злочин проти природи. Шкода від спалювання листя і сухої трави та стерні надзвичайно небезпечна. Дуже часто спалювання сухих рослинних залишків призводить до великомасштабних пожеж. Швидкість вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко. При спалюванні трави на присадибних ділянках або стерні на фермерських полях виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки.

Саме зі спалювання стерні та соломи на полях починається більшість степових пожеж і лісових пожеж. Дуже часто спалення сухої трави переростає у великомасштабні пожежі. Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів. У населених пунктах таке «господарювання» теж ні до чого доброго не призводить: спалення сухої трави, листя чи бадилля на присадибних ділянках переростає у неконтрольоване горіння, часто загрожує знищенням будівель і споруд житлового сектору.

Звертаємо Вашу увагу, на категоричну заборону спалювання сухої рослинності, стерні та передбачену чинним законодавством відповідальність за вчинення такого правопорушення (адміністративну – статті 53, 77-1, 175 та 188-8КУпАП та кримінальну – стаття 245 ККУ)

Спалювання сухої рослинності у воєнний час прирівнюється до диверсійної роботи. Оскільки ці дії можуть розглядатись, як обмеження видимості для Збройних сил України та територіальної оборони, а також подання сигналів для армії агресора. Це передбачено змінами до статті 113 Кримінального кодексу. Таким чином спалювання сухостою, сухої трави та чагарників під час воєнного стану розцінюватиметься як диверсія. Паліям трави може загрожувати позбавлення волі строком від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Покровська міська військова адміністрація просить мешканців громади дотримуватися заборони спалювання сухої трави (сухостою), стерні, очерету, чагарників тощо !

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Понад 600 осіб евакуйовано за 2 місяці: благодійники дають шанс на безпечне життя

З серпня поточного року, коли ворог підійшов впритул до околиць Покровської ТГ, значно зросли ворожі обстріли з різних видів озброєння, збільшилися людські жертви та руйнування.

eye

64

Громада 1

22 жовтня 2024 12:30

Делегація з Покровської ТГ взяла участь у саміті «Громади в дії» у м. Дніпро

Представники Покровської громади долучилася до саміту «Громади в дії», який відбувся в місті Дніпро. Цей захід є продовженням ініціативи «Зцілення громад», метою якої є відновлення та розвиток місцевих спільнот через підвищення їхньої самостійності.

eye

74

Громада 1

22 жовтня 2024 11:10

БО "GEM" допомагає мешканцям з Покровської громади

Продовжуючи активну співпрацю з міжнародними партнерами, Покровська громада систематично отримує допомогу через Гуманітарний штаб, що функціонує при Покровській МВА.

eye

39

Громада 1

22 жовтня 2024 10:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію