• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Мешканцям постраждалих будинків видали близько 3 тисяч гуманітарних наборів екстреної допомоги

eye

376

10.08.2023 17:00

Новини громад

img

Покровська МВА продовжує співпрацю з десятками громадських організацій та благодійних фондів, які саме в ці дні, як і всі служби критичної інфраструктури міста, допомагають мешканцям пошкоджених будинків оговтуватись після ракетних ударів.

Робота з координації гуманітарних справ щодо підтримки постраждалих забезпечується Комітетом Самоорганізації населення. Так, інспектори постійно знаходяться на зв'язку зі старшими будинків, формують списки та інформують мешканців щодо надання всебічної допомоги.

"Задача ККСН - організувати та налагодити цю роботу, скоординувати їх з покровчанами. Аби охопити всі верстви населення та їх нагальні потреби організовані точки видачі гуманітарної допомоги в різних локаціях. Люди мають змогу отримати і продуктові набори, і непродовольчі товари, будівельні матеріали. Все те, що потрібно тут і зараз. Не припиняємо дякувати нашим партнерам за швидке реагування на посильну допомогу в ліквідації цієї страшної трагедії", - зазначила начальниця ККСН Марина Ухова. 

Примітно, що благодійники розгортають пункти видачі гуманітарних наборів прям на  вулицях, які зазнали уражень. Так, вже третій день ГО "Проліска" надає всебічну допомогу від UNHCR Ukraine – Aгентства ООН.

"Гуманітарна місія "Проліска" висловлює вдячність Покровській МВА за сприяння у наданні постраждалим гуманітарної допомоги. Адже вже видано близько тисячі непродовольчих товарів першої допомоги: розкладачки, матраси, спальні мішки, набори посуду та сімейної гігієни, рушники, термоси, ліхтарі тощо. Цього разу вантаж також містив 50 наборів сімейної гігієни та 200 пар взуття", - розповів консультант у сфері захисту та соцпитань ГО «Проліска» Олексій Пріма.

Також постраждалим та свідкам ракетних ударів надається психологічна допомога. За три дні до психологів ГО "Проліска" звернулось близько 100 людей.

Крім того, сьогодні "Фонд Ріната Ахметова" роздає місцевих жителям продуктові набори у кількості 2 тис. одиниць.

"Привезли до Покровська черговий гуманітарний вантаж, який включає набори для виживання громадянам, які постраждали від вибухів. Вмісту однієї коробки вистачить на декілька тижнів. Пакунки мають змогу отримати усі постраждалі внаслідок ворожих обстрілів. Ми на власні очі бачимо, що люди вдячні за підтримку, втім дуже важливо, що допомога постраждалим надається згуртовано від благодійників, міжнародних організацій, волонтерів та Покровської МВА", - зауважив амбасадор "Фонду Ріната Ахметова" Микола Осиченко.

Фонд також готовий надати допомогу в лікуванні та проходженні реабілітації. Для цього потрібно звернутись на гарячу лінію: 0800509001.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Комунальні служби Покровська працюють над ліквідацією наслідків обстрілів та благоустроєм громади

За участю керівників комунальних підприємств міста та під головуванням заступника начальника Покровської МВА Олексія Стебеля відбулася робоча нарада

eye

11

Громада 1

07 травня 2024 14:30

Благодійники передали мешканцям з особливими потребами продуктові набори

З початку повномасштабної війни благодійні та міжнародні організації неодноразово демонстрували свою готовність допомогти мешканцям Покровської громади.

eye

21

Громада 1

07 травня 2024 13:35

За добу ДТЕК Донецькі електромережі вдалося відновити електрику для понад 7 тисяч родин після обстрілів

За вчора аварійно-ремонтні бригади ДТЕК Донецькі електромережі змогли повністю чи частково повернути електропостачання у 39 населених пунктів, постраждалих через бойові дії.

eye

15

Новини громад

07 травня 2024 11:43

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію