• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Безпека дітей під час навчання: підготовка найпростіших укриттів у закладах освіти триває

eye

589

09.08.2023 18:30

Новини громад

img

У рамках ініціативи, спрямованої на створення належних умов для дітей у разі повітряних тривог, операційний директор ТОВ «МЕТІНВЕСТ ХОЛДІНГ» Олександр Мироненко відвідав 3 з 6 соціальних об'єктів, де вже розпочато ремонтні роботи. 

За планами освітян перше укриття має з’явитись вже в середині вересня. Інші об'єкти будуть готові пізніше, враховуючи різний стан виконання робіт. 

Вартість реалізації проєкту складає понад 16 млн гривень.

“Звичайно все буде зроблено з урахуванням необхідних будівельних та санітарних норм, і сплановано так, щоб дітям було цікаво там знаходитися навіть під час повітряної тривоги”, - підкреслив операційний директор ТОВ «МЕТІНВЕСТ ХОЛДІНГ» Олександр Мироненко. 

За державними будівельними нормами передбачається 0,6 м² площі на одну особу в укритті. Тому одне з головних завдань, яке стоїть сьогодні перед освітянами – створити безпечні умови для усіх відвідувачів. 

«Дитячі садки №20 та №21 мають змогу вмістити усіх вихованців та персонал, який обслуговує ці заклади. А ось в закладах дошкільної освіти N 42 та №43 укриття вміщує близько 50% від бажаючих. Це також важливо, адже ми обирали дитсадки таким чином, щоб закрити потребу в очному навчанні юних мешканців усіх районів міста», - зазначила начальниця відділу освіти Покровської міської ради
Любов Воротинцева.

Також додала, що існували випадки, коли треба було створювати нові рішення та втілювати їх на практиці, навіть на тих об'єктах, де це здавалося майже неможливим. Зокрема, два дитячі садки, а саме ЗДО N2 і №10, які розташовані в центрі міста, потребували ретельного ремонту через виявлене підтоплення. 

Зараз проводиться робота над впровадженням гідроізоляції та систем відведення води. 

“Великі проблеми саме з підтопленням дитячого садка. Ми бачимо, що укриття, які будуть оформлені, як найпростіші, ремонтуються згідно ДБН і вони будуть розраховані не на цілодобове перебування дітей, а тимчасове, тільки під час повітряної тривоги. Звичайно, ми розуміємо, що повинні організувати простір так, щоб діти не сумували та не відчували тривоги”, - зазначила Маргарита Ідрісова.

Співпраця з компанією "Метінвест" продовжується і питання створення безпечних умов для дошкільнят та школярів є пріоритетним напрямком як для Покровської МВА, так і для соціально-відповідального бізнесу. 

“Вже неодноразово ми казали щодо забезпечення наших ЗДО і загальноосвітніх шкіл найпростішими укриттями, тому компанія “Метінвест” робить вісім укриттів у дитячих садочках на суму 20 млн грн, впевнені, що два-три вже точно будуть на вересень місяць або на початок жовтня готові, і наші діти підуть у дитячі садки. Звісно, якщо цього дозволить безпекова ситуація. Першочергово запустимо шість укриттів, бо у двох укриттях є ґрунтові води, але в них також будуть виконуватись роботи”, - підкреслив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

35

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

41

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

24

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію