• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Підтримка домогосподарств, що постраждали від ворожого обстрілу: УСЗН міста Покровськ продовжує надавати допомогу населенню

eye

392

09.08.2023 15:00

Новини громад

img

Після обстрілу міста Покровськ, який стався 7 серпня, в місті триває робота з допомоги населенню, яке постраждало. Управління соціального захисту населення веде прийом громадян, складається реєстр осіб, які потребують допомоги. Також допомогу надають міжнародні організації, а саме ADRA Ukraine, ГО «Аваліст», Гуманітарна місія «Проліска» та Save the Children. Мешканцям надається матеріальна допомога, а також будматеріали. 

“У нас пошкоджена квартира, немає ні вікон, ні дверей. Все розкидано, на підлозі скрізь бите скло. Постраждав мій син, йому зашивали ногу. Було дуже страшно. Руйнування критичні, як це відновити - не розуміємо. Постраждали ми та наші сусіди, а також десятки будинків поряд. Звернулися сьогодні в Управління соцзахисту, залишили заяву, нам обіцяють допомогти. Вчора видавали листи OSB, а сьогодні прийшли за оформленням матеріальної допомоги. Ми дуже вдячні”, - розповіла Лариса Рева, мешканка одного з будинків, що постраждав внаслідок обстрілу.

Громадянам, чиє житло постраждало внаслідок ворожого обстрілу, необхідно звернутися до кол-центру для того, щоб скласти акт про зруйноване, або пошкоджене житло. 

“Ви можете звернутись до Управління соціального захисту, де працівники вам допоможуть в тому, щоб внести ці дані для отримання допомоги єВідновлення. З місцевого бюджету надається допомога в розмірі 80 тисяч грн, якщо житло зруйноване, а також 100 тисяч гривень родичам загиблих осіб. Приходьте до Управління за адресою м. Покровськ, вулиця Поштова, 22. Всім постраждалим буде надана необхідна допомога”, - розповіла перша заступниця начальника УСЗН Тетяна Бєлкіна.

Головний спеціаліст Управління соціального захисту по роботі з координацією населення розповіла, що в УСЗН на цей час приймають заяви від постраждалих щодня, з 8:00 до 17:00. Документи, які необхідні для подачі заяви: паспорт та ІПН.

“Наразі ми приймаємо заяви від постраждалих від ракетного обстрілу 7 серпня. Ми співпрацюємо з міжнародною організацією ADRA Ukraine, надаємо інформацію від постраждалих для того, щоб незабаром вони отримали грошові виплати. За вчора було прийнято більш ніж 100 заяв. Також ми надсилаємо списки поранених пожежників та співробітників поліції. Виплати компенсації складають 6600, на кожного члена сім'ї”, - зазначила Головний спеціаліст відділу розвитку та координації соціальних послуг Юлія Коноплич. 

Представники громадської організації ГО «Аваліст» теж видають допомогу постраждалим місцевим мешканцям, а також внутрішньо переміщеним особам. Від мешканців постраждалих будинків для подачі заяви необхідний наступний пакет документів: паспорт, ІПН, банківські реквізити, документи на будинок або прописка. 

“Приходити на реєстрацію потрібно в УСЗН. За вчора звернулася 85 домогосподарств. Допомога на одну особу складає 6600 грн”, - додав представник громадської організації «Аваліст» Максим Стукало.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

32

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

33

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

39

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію