• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Безоплатна правова допомога мешканцям Родинського старостинського округу

eye

275

07.08.2023 14:40

Новини громад

img

У Покровській громаді вживають заходів задля забезпечення доступу до правової допомоги всіх верств населення, зокрема за співпраці з благодійниками. 

Так, 7 серпня у м. Родинське вперше безоплатну кваліфіковану правову допомогу надавала юрист Благодійного Фонду «Восток SOS».
 

Мешканці Покровської громади мали змогу отримати юридичну консультацію щодо: 
 

  • оформлення довідки ВПО;  
  • підготовчих дій з отримання компенсації за зруйноване/пошкоджене житло;
  • отримання свідоцтва про народження/смерть на тимчасово окупованій території, або там, де органи влади не здійснюють своїх повноважень в повному обсязі; 
  • отримання/заміни паспорта, відновлення в разі втрати; 
  • перетину державного кордону;

Громадянам також надавались відповіді на питання, що стосуються оформлення спадщини, земельних і трудових питань, безоплатної евакуації.    

 «Правових роз'яснень потребують ледь не всі громадяни, але, зазвичай, це коштує грошей. Тому у такі важкі часи не кожен може звернутись до юриста і вирішити свої питання. Дякуємо БФ «Восток SOS» за те, що мешканці Родинського СО мають доступ до безоплатних юридичних консультацій. Сподіваємось й на подальшу співпрацю та підтримку», - зазначила в.о начальника відділу управління Родинським старостинським округом Ганна Мосейчук.                                                                                                     

Примітно, що на сьогодні у Родинському старостинському окрузі перебуває понад 300 ВПО, дехто з них також скористався можливістю у вирішенні своїх правових питань. Як от, наприклад, ВПО з Волновахи Олена: «З початку повномасштабного вторгнення рф до України проживаю у м. Родинське. У Волновасі залишилась нерухомість, яка постраждала від ворожого обстрілу. Сьогодні, звернулась на прийом до юриста щодо алгоритму дій у зборі документів задля компенсації».

Загалом, сьогодні, правові консультації від юриста БФ «Восток SOS» отримали близько 25 мешканців Родинського старостинського округу.

Безкоштовну правову допомогу від юристів БФ «Восток SOS» можна також отримати дистанційно з понеділка по суботу з 8:00 до 18:00 за наступними каналами зв’язку:
 

  • Гаряча лінія: 0 800 332 614;
     
  • Email: law@vostok-sos.org;
     
  • Telegram: 096 108 60 48;
     
  • Viber: 099 710 48 72, 099 311 53 14.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

До уваги мешканців громади! Святкуємо Великдень з урахуванням безпекових заходів

Цьогоріч віряни східного обряду відзначатимуть свято Великодня цієї неділі, 5-го травня. Умови воєнного стану вимагають ретельного планування та організації заходів безпеки під час святкування Воскресіння Христового.

eye

2

Новини громад

30 квітня 2024 10:46

Представниці Покровської громади увійшли до оновленого складу обласної молодіжної ради

На Донеччині затверджено оновлений склад Молодіжної ради при Донецькій обласній державній адміністрації на 2024-2026 роки.

eye

15

Новини громад

30 квітня 2024 09:30

Громадськість продовжує забезпечувати медичні заклади Покровська гуманітарною допомогою

Завдяки активній діяльності представників Громадської ради була успішно організована нова доставка гуманітарного вантажу для медичних закладів міста.

eye

40

Громада 1

29 квітня 2024 16:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію