• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Об'єднані в боротьбі за майбутнє України: представники Покровської МВА взяли участь у міжнародній конференції

eye

425

05.08.2023 16:28

Новини громад

img

У рамках роботи Платформи вугільних громад України, основною метою якої є відбудова країни та розвиток територій, 4 серпня у Києві представники Покровської МВА взяли участь у конференції «Перемога заради майбутнього України: прозорість та ефективність».

Обговорити питання прозорості та підзвітності відбудови, впровадження цифрових інструментів, а також взаємодії у впровадженні антикорупційних реформ до столиці з’їхались представники центральних і місцевих органів влади, міжнародних партнерів, громадянського суспільства. 

Покровську громаду представляли заступниці начальника Покровської МВА Наталія Іваньо, Олена Харчевна, начальник Управління капітального будівництва Данил Проскуренко та Олег Фролов. 

Спікерами заходу виступили Бріджит Брінк, Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні; 
Олександр Кубраков, Віцепрем'єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України; 
Олена Шуляк, народний депутат, голова Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування;
Семен Кривонос, директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ);
Олександра Азархіна, заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України;
Анна Юрченко, заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України;
Сергій Деркач, заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України;
Олександр Новицький, голова Держінспекції архітектури та містобудування (ДІАМ);
Олександр Слободяник, директор Всеукраїнської асоціації громад. 

Розпочалась конференція з демонстрації кадрів зруйнованих міст України внаслідок російської військової агресії. За попередніми підрахунками, у країні зруйновано понад 350 тисяч об'єктів і мільйони квадратних метрів житлової, освітньої, медичної, спортивної інфраструктури, пошкоджено тисячі кілометрів доріг і залізничних колії, аеропорти, порти та багато іншого. І все це потребує відновлення. 

"Ми віримо, що наша спільна робота та обмін досвідом на цій конференції допоможуть нам знайти оптимальні рішення для відновлення та підготовки України до нового етапу розвитку. Роблячи акцент на прозорість, ми створюємо твердий фундамент для світлого та стійкого майбутнього нашої громади”, - зазначила заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо.

Окрему увагу учасників конференції було зосереджено на питаннях впровадженні антикорупційних реформ, реформ у сфері урядування та протидії корупції на шляху до європейської інтеграції; поєднання бізнесу, громадянського суспільства, державної та місцевої влади навколо прозорості та підзвітності.

Також під час заходу була презентована цифрова платформа DREAM, яка дозволяє відстежувати інформацію про відбудову пошкоджених або знищених об'єктів. Поки вона працює у тестовому режимі. Її запуск планують розпочати з початку 2024 року. 

«Платформа дозволяє всім мешканцям, всім громадянам нашої країни, нашим донорам, чиновникам, бізнесу мати доступ до інформації і стежити за реалізацією кожного проєкту, який є в плані відновлення. 

Тобто, можна подивитися, які гроші використовувалися, як вони використовувалися, на якому етапі знаходиться той чи інший проєкт. У зв’язку з тим, що DREAM кореспондує з іншими реєстрами, він максимально наповнений інформацією", – розповіла голова Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

За словами представників Покровської міської військової адміністрації, такі заходи об`єднують українців на шляху до спільної перемоги, а також дають можливість розширити «дружні» горизонти. Як приклад, під час конференції керівники громади особисто познайомились з новою речницею Сил оборони України тренсгендерною журналісткою, активісткою та політкинею зі США Сарою Ештон-Сірілло. З березня 2022 року дівчина захищає Україну та є сержанткою ТРО і бойовою медикинею. Сара інформує англомовну аудиторію про війну Росії проти України та розвінчує російські фейки.

Для довідки. Конференція «Перемога заради майбутнього України: прозорість та ефективність» є результатом співпраці Міністерства з питань громад, територій та розвитку інфраструктури України (MCTID) та проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Привітання начальника Покровської МВА Сергія Добряка з Великоднем

Христове Воскресіння дає нам сили боротися і перемагати навіть у надзвичайно складних умовах, вчить, що життя вічне все одно переможе темряву та те зло, яке на нашу землю принесли окупанти

eye

19

Новини громад

05 травня 2024 08:00

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

44

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

48

Громада 1

03 травня 2024 14:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію