• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Представники Покровської громади шукають ресурси для відновлення та розвитку територій 

eye

474

04.08.2023 16:00

Новини громад

img

У рамках роботи Платформи вугільних громад України представники Покровської МВА взяли участь у другому етапі «Проєктної майстерні шахтарських громад». 

Захід відбувся 3-4 серпня у Києві в рамках проєкту "Нова енергія - сприяння діалогу для сталого розвитку українських вугільних регіонів", який реалізується організаціями-партнерами: Germanwatch, Екодія, Альтернатива.

Від Покровської громади в роботі Платформи взяли участь заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо, начальник Управління капітального будівництва Данил Проскуренко та Олег Фролов. 

Цього разу спікерами заходу стали Валерій Новиков, голова Луганського обласного правозахисного центру «Альтернатива», Олександр Солонтай, директор програм практичної політики Інституту Політичної Освіти, CEO ГО “Агенція відновлення та розвитку» та Ольга Красовська, незалежний експерт з питань політики розвитку МСП, член Правління Української асоціації оцінювання, Войцех Творковський з Польщі. 

Під час зустрічі учасники презентували вже напрацьовані проєктні концепції відбудови територій, які можуть стати пропозиціями для донорів, та мали змогу отримати експертні висновки. 

«Ще до повномасштабного вторгнення росії на територію України наша громада розробила проєкт будівництва індустріального парку, який має стати привабливим капіталовкладенням для інвесторів та майданчиком для створення нових робочих місць. Крім того, ми прагнемо створити умови для повернення наших мешканців, які були вимушені покинуті рідні домівки, тому, також презентували проєкти реконструкції багатоповерхового будинку (м-н Шахтарський) під житло для ВПО, створення громадського простору, реконструкції освітніх закладів. Жителі Покровської громади повинні жити в комфортній та сучасній громаді з доступом до соціальних та адміністративних послуг, розвиненим транспортним сполученням, комфортним житлом та робочими місцями», - зауважила заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо. 

Після проведеного заходу представники шахтарських громад здобули цінні практичні навички у створенні якісних проєктів, спрямованих на трансформацію громад.

Учасники Платформи вугільних громад також отримали інформацію про процес відновлення України та законодавство, пов'язане з плануванням відновлення громад та стратегічним плануванням, а також принципи роботи з іноземними організаціями та вимогами до подання проєктів на фінансування.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

55

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

99

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію