• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровській ТГ демонтують дві меморіальні дошки та пам'ятник 

eye

517

04.08.2023 13:15

Новини громад

img

3 серпня, під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Маргарити Ідрісової відбулося засідання комісії з розгляду питань встановлення та демонтажу пам’ятних знаків, меморіальних та інформаційних дощок на території Покровської ТГ.

На порядок денний було винесено три питання, а саме про демонтаж пам’ятника М.Горькому в с.Срібне, про демонтаж меморіальної дошки на честь Героя Радянського Союзу Шибанкова В.І., та про демонтаж меморіальної дошки на будівлі залізничного вокзалу, яка увічнює революційні події 1905 р. у Гришиному.

Згідно з Законом України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», який визначає процедури і чіткі терміни, впродовж яких Україна повинна позбутися російської імперської  символіки (протягом 6 місяців), комісія визначилася щодо усунення з публічного простору 3-х об'єктів, які не мають статусу пам’ятки.

Щодо  меморіальної дошки на будівлі залізничного вокзалу, яка стосується революційних подій 1905 р., комісія прийняла рішення щодо необхідності її заміни. При цьому з метою відповідності до норм закону, текст має бути  представлений  українською мовою з редакційними правками згідно з сучасною історіографією.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Офіційно. В Покровську сталась надзвичайна ситуація

Вчора, 1 травня, близько о 17.00 у місті сталась надзвичайна подія, внаслідок чого зазнали руйнувань та пошкоджень приватні будинки та особисте майно покровчан. На щастя, обійшлося без жертв.

eye

15

Громада 1

02 травня 2024 10:10

Підготовка кладовищ до поминальних днів: роботи з благоустрою територій тривають

Згідно із затвердженим графіком на всій території громади працівники КП «Покровська ритуальна служба» разом із фахівцями багатогалузевого комунального підприємства наводять лад на місцевих цвинтарях: завозять пісок, косять траву та вивозять сміття.

eye

14

Новини громад

02 травня 2024 09:30

«Ми стурбовані ситуацією на Донеччині та завжди готові підтримати цивільне населення», – Деніз Браун під час візиту до Покровська

Загострення військової ситуації на Донеччині та допомогу прифронтовим громадам регіону керівники Покровської МВА обговорили під час зустрічі з координаторкою ООН в Україні Деніз Браун, яка завітала до міста разом зі своїми колегами.

eye

85

Новини громад

01 травня 2024 14:56

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію