• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську змінили назви об'єктів топоніміки

eye

741

03.08.2023 18:00

Новини громад

img

Під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка відбулось засідання робочої групи щодо підсумків проведення громадських обговорень з перейменування топонімів.

Громадські обговорення тривали місяць - з 3 липня до 2 серпня. За цей період свою думку щодо зміни назв вулиць Покровська могли висловити всі мешканці громади.

На основі отриманих пропозицій, в ході засідання робочої групи, до якої увійшли керівники військової адміністрації, члени Громадської та Молодіжної рад, архітектори, краєзнавці, історики та представники інших структурних підрозділів Покровської МВА, прийнято остаточні рішення щодо забезпечення належної реалізації Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російсько-імперської політики та деколонізацію топонімії». Згідно з цим документом процес деколонізації, який вже триває в Україні, є легітимним.

"Комісія з перейменування топоніміки остаточно фіналізувала перейменування колонізаційних назв рф, що носили вулиці Покровська. Цей процес був довготривалим, звісно, не без дискусій, втім вдалось дійти до спільного рішення. Приймаючи рішення врахували думку не лише робочої групи, а й місцевих жителів. Дякую всім причетним до цієї історичної події. Разом до перемоги!", - зауважив Сергій Добряк. 

Сьогодні, 3 серпня, було затверджено ПЕРЕЛІК ТОПОНІМІВщо підлягають перейменованню. Нагадаємо, це вже друге засідання комісії. На попередньому засіданні також було затверджено список нових назв вулиць, провулків та площ.

До процесу перейменування доєднались й представники Молодіжної ради, громадських організацій та представники медіа.

"У нових назвах дотримано історичність, об'єктивність та враховано події сьогодення. Все було прозоро, враховувалась думка всіх членів комісії, зокрема, й молоді. Приємно усвідомлювати, що у Покровській громаді вже зараз покладають цеглинки до успішного майбутнього, яке починається з дерусифікації, дерадянізації та деімперіалізації", - поділився представник Молодіжної Ради Покровську Антон Зозуля.

Також розпочато громадські обговорення щодо перейменування назв чотирьох населених пунктів у Покровській громади та перейменування топонімів у старостинських округах. Фіналізація цього процесу буде після громадських обговорень, які триватимуть до 31 серпня поточного року.

"Відповідно до рішення національної комісії зі стандартів державної  мови назви чотирьох населених пунктів Покровської громади підлягають під перейменування: Новий труд, Надеждинка, Пушкіно, Перше Травня. Роботу на території старостинських округів вже розпочато. Очікуємо пропозиції від мешканців", - розповіла начальниця Управління по роботі з територіями Олена Носач.

Надати пропозиції можна до 31.08.2023 (включно):
на електронну  пошту  
krs.v@dn.gov.ua
з приміткою "перейменування об’єктів топоніміки"
у письмовій формі за адресами:   

Лисівський старостинський округ. с. Лисівка, вул. Центральна, 68 адмін.будівля старостату, відповідальна особа Фоменко Наталія Володимирівна, (тел. 0954472938).

Першотравневий старостинський округ. с. Перше Травня, вул. Зотова, 8 адмін.будівля старостату, відповідальна особа Ухов Олександр Валентинович, (тел. 0953352838).

Новоєлизаветівський старостинський округ. с. Новоєлизаветівка, вул. Широка, 1 адмін.будівля старостату, відповідальна особа Шинкар Дмитро Олегович, (тел. 0991563566).

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

55

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

99

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію