• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську змінили назви об'єктів топоніміки

eye

701

03.08.2023 18:00

Новини громад

img

Під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка відбулось засідання робочої групи щодо підсумків проведення громадських обговорень з перейменування топонімів.

Громадські обговорення тривали місяць - з 3 липня до 2 серпня. За цей період свою думку щодо зміни назв вулиць Покровська могли висловити всі мешканці громади.

На основі отриманих пропозицій, в ході засідання робочої групи, до якої увійшли керівники військової адміністрації, члени Громадської та Молодіжної рад, архітектори, краєзнавці, історики та представники інших структурних підрозділів Покровської МВА, прийнято остаточні рішення щодо забезпечення належної реалізації Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російсько-імперської політики та деколонізацію топонімії». Згідно з цим документом процес деколонізації, який вже триває в Україні, є легітимним.

"Комісія з перейменування топоніміки остаточно фіналізувала перейменування колонізаційних назв рф, що носили вулиці Покровська. Цей процес був довготривалим, звісно, не без дискусій, втім вдалось дійти до спільного рішення. Приймаючи рішення врахували думку не лише робочої групи, а й місцевих жителів. Дякую всім причетним до цієї історичної події. Разом до перемоги!", - зауважив Сергій Добряк. 

Сьогодні, 3 серпня, було затверджено ПЕРЕЛІК ТОПОНІМІВщо підлягають перейменованню. Нагадаємо, це вже друге засідання комісії. На попередньому засіданні також було затверджено список нових назв вулиць, провулків та площ.

До процесу перейменування доєднались й представники Молодіжної ради, громадських організацій та представники медіа.

"У нових назвах дотримано історичність, об'єктивність та враховано події сьогодення. Все було прозоро, враховувалась думка всіх членів комісії, зокрема, й молоді. Приємно усвідомлювати, що у Покровській громаді вже зараз покладають цеглинки до успішного майбутнього, яке починається з дерусифікації, дерадянізації та деімперіалізації", - поділився представник Молодіжної Ради Покровську Антон Зозуля.

Також розпочато громадські обговорення щодо перейменування назв чотирьох населених пунктів у Покровській громади та перейменування топонімів у старостинських округах. Фіналізація цього процесу буде після громадських обговорень, які триватимуть до 31 серпня поточного року.

"Відповідно до рішення національної комісії зі стандартів державної  мови назви чотирьох населених пунктів Покровської громади підлягають під перейменування: Новий труд, Надеждинка, Пушкіно, Перше Травня. Роботу на території старостинських округів вже розпочато. Очікуємо пропозиції від мешканців", - розповіла начальниця Управління по роботі з територіями Олена Носач.

Надати пропозиції можна до 31.08.2023 (включно):
на електронну  пошту  
krs.v@dn.gov.ua
з приміткою "перейменування об’єктів топоніміки"
у письмовій формі за адресами:   

Лисівський старостинський округ. с. Лисівка, вул. Центральна, 68 адмін.будівля старостату, відповідальна особа Фоменко Наталія Володимирівна, (тел. 0954472938).

Першотравневий старостинський округ. с. Перше Травня, вул. Зотова, 8 адмін.будівля старостату, відповідальна особа Ухов Олександр Валентинович, (тел. 0953352838).

Новоєлизаветівський старостинський округ. с. Новоєлизаветівка, вул. Широка, 1 адмін.будівля старостату, відповідальна особа Шинкар Дмитро Олегович, (тел. 0991563566).

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Культура історичної пам’яті: у Покровську реалізують проєкт «Відкрита платформа для пізнання, спілкування та роздумів на бульварі Козацької Слави»

У рамках програми розвитку спроможності та мережування для локальних операторів культури «Спадщина: простір для роботи», ГО "Культурний код Покровська +" у партнерстві з відділом культури, туризму та ОКС та Молодіжною радою реалізують спільний проєкт.

eye

70

Новини громад

14 травня 2024 14:08

1 000 наборів особистої гігієни для евакуйованих: Покровськ отримав гуманітарну допомогу від БФ "LUkraine"

Покровськ отримав гуманітарну допомогу від міжнародного благодійного фонду «LUkraine». Вантаж із вдячністю приймала заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

eye

20

Громада 1

14 травня 2024 13:45

Бригади комунальників оперативно усувають наслідки вчорашнього обстрілу

Після обстрілу Покровської громади, що стався 13 травня, комунальники одразу розпочали роботи з відновлення нашого міста та домівок постраждалих мешканців.

eye

30

Громада 1

14 травня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію