• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Благоустрій територій та підготовка до зими: стан справ у громаді обговорили на апаратній нараді

eye

436

02.08.2023 16:36

Новини громад

img

2 серпня під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка та за участі його заступників відбулась апаратна нарада, під час якої були розглянуті питання життєдіяльності громади.

Заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель розповів, що серед комунальних підприємств міста активно триває робота з підготовки до осінньо-зимового періоду. На котельнях, насосних та теплотрасах триває ремонт обладнання, заміна внутрішніх мереж.

Також він зазначив, що на території громади продовжується буріння свердловин, а від компанії "ACTED" отримано насосну установку, яка забезпечить сталу роботу каналізаційної станції №1. Вона є важливою для забезпечення стоків з районів міста з найбільшим населенням. А саме з м-рн "Сонячний", "Лазурний", "Південний" та "Шахтарський".

“Громада продовжує отримувати воду з альтернативного джерела за графіком 3/1/3”, - підкреслив Олексій Стебель.

Обговорюючи медичну галузь, заступниця Маргарита Ідрісова зазначила, що медичний персонал працює в штатному режимі. В цілях профілактики різних хвороб в Покровській ТГ проводять вакцинацію дітей за календарем щеплень. 

Крім того, з 26 липня в Міській лікарні м. Родинське розпочав свою роботу новий лікар-невролог, Лис Єлизавета Вікторівна. Прийом пацієнтів відбувається у поліклініці у кабінеті №6 з 8:00 до 16:00.

Також Маргарита Ідрісова розповіла, що, в рамках підготовки до зими, заклади освіти активно проводять ремонтні роботи, зокрема, у Багатопрофільній гімназії була здійснена заміна системи опалення, щоб забезпечити комфортний режим тепла для учнів у холодний період. 

“За тиждень продовжать подальші заходи щодо розвитку гуртків на базі культурних закладів, таких як бібліотек, клубів та відкритих локаціях. Дозвіл та присутність батьків будуть необхідними для участі дітей в подібних заходах”, - додала Маргарита Ідрісова. 

У сфері спорту Покровську громаду буде незабаром представлено місто на міжнародному рівні. З 2 по 5 серпня відбудеться кікбоксерський чемпіонат світу в Абу-Дабі, і двоє спортсменів з міста, під керівництвом тренера Артема Пятихатки, візьмуть участь у змаганнях, представляючи громаду та демонструючи свої спортивні досягнення.

Заступниця Олена Харчевна під час наради доповіла, що з грудня минулого року в місті працює гуманітарна їдальня, де всі бажаючі можуть отримати смачні та ситні обіди.

Також вона зазначила, що фахівці Покровського міського центру соціальних служб старанно працюють, щоб діти не лише відпочивали, але й отримували пізнавальні та корисні знання.

«Кожного тижня у вівторок та четвер в Покровському Центрі соціальних служб о 10:00 та об 11:00 відбуваються різноманітні заходи для дітей. В умовах обмежень через військову агресію рф організатори розподіляють дітей на невеликі групи 10-12 осіб», - зазначила Олена Харчевна 

Наразі триває обладнання консультаційних пунктів в рамках підтримки родин, які опинилися під загрозою домашнього насилля. Вже виконані роботи у Першотравневому та Гришинському. Планується також зробити ремонти в Срібненському, Лисівському, Новотроїцькому та Шевченківському старостатах.

Також продовжується виконання заходів щодо евакуації населення громади. За минулу добу було евакуйовано 8 мешканців громади, за минулий тиждень - 55 осіб, за місяць - 201 особу. Всього з початку повномасштабного вторгнення евакуйовано 23 590 мешканців Покровської міської територіальної громади. Наразі на території громади залишаються 57 224 особи, включаючи 8791 внутрішньо переміщених осіб та 5136 дітей. За останній тиждень населення громади збільшилося на 163 особи.

Інспекторами Муніципальної служби правопорядку проведено ряд заходів, спрямованих на поліпшення благоустрою міста та дотримання правил публічного порядку. 

«Протягом тижня припинено 3 факти паління багаття та проведено 32 бесіди щодо прибирання прилеглих територій. Також з метою збільшення надходжень до місцевого бюджету були проведені рейди щодо встановлення власників приватних ремонтних майстерень, де здійснюється обслуговування автотранспорту без оформлення відповідних дозвільних документів на право користування земельними ділянками. Також відпрацьовано моніторинг використання земель комунальної власності під розміщення МАФів»,- Микола Шабельник.

Додатково, спільно з поліцією проведено патрулювання для охорони публічного порядку у місті. Щоденно надавалась допомога мешканцям у проведенні евакуації, зокрема маломобільним громадянам при посадці до автобусів та потягів, а також у перенесенні багажу жінкам та людям похилого віку.

Ці заходи, які обговорювалися на апаратній нараді, свідчать про активний розвиток та підтримку різних сфер Покровської громади, забезпечуючи комфортні умови життя для всіх мешканців.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Інформаційно-аналітичний проект «Спектри» для ветеранів та цивільних

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя. Цикл програм запустив Український ветеранський фонд разом з Мілітарним.

eye

31

Новини громад

06 травня 2024 16:49

У Покровську волонтери World Central Kitchen годують нужденних гарячими обідами

Під час війни людям, яки опинилися у скрутному становищі, важливо мати підтримку та отримувати допомогу. Саме цю місію виконує глобальна неурядова організація World Central Kitchen.

eye

34

Новини громад

06 травня 2024 15:20

Лише за минулий місяць лікарі ЦПМСД надали допомогу понад 8 тисячам пацієнтів

У Центрі первинної медико-санітарної допомоги міста Покровськ продовжується активна медична робота, спрямована на забезпечення належного рівня медичної допомоги населенню.

eye

33

Громада 1

06 травня 2024 15:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію