• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Збір урожаю на фоні військової агресії рф: Сергій Добряк разом з очільниками району відвідав фермерські господарства Покровської громади

eye

410

28.07.2023 16:30

Новини громад

img

На території Покровської громади продовжується збір ранніх зернових та зернобобових культур у 2023 році.

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом з керівником районної військової адміністрації, а також з в.о районної ради та з керівником профільного департаменту сільського господарства Донецької ОДА, відвідали фермерські господарства Покровської громади.

“Разом з очільниками району ми об'їздили нашу громаду, подивилися як іде збирання зернових культур. Трішечки відстаємо від графіка через погодні умови. Але якщо буде все добре, протягом 4-5 днів ми закінчимо збір урожаю. Хочу зазначити, що урожайність добра, десь 36-37%. Сподіваємося, що ми будемо в першій трійці врожайності по збору врожаю”, - зазначив Сергій Добряк. 

Цьогорічні жнива ускладнюються надмірними опадами, що негативно впливає на хід проведення збиральних робіт та на якість зерна. Всього до збирання підлягає 10801 га ранніх зернових культур. 

Через збройну агресію рф у фермерських господарств з’явилася відчутна складність у логістиці. Також фермери зазначили, що дуже подорожчало пальне.

“Збір урожаю цього року проходить як зазвичай, трохи заважає погода. Дощі приходять невчасно. Як тільки погода стабілізувалася, збір продовжується повним ходом. Урожайність нормальна, думаю Україна не залишиться без хліба. Одна тільки проблема - з реалізацією продукції через збройну агресію рф. Ось це проблема. Конкретного вирішення цього питання ще немає. Цьогоріч буде більш менш нормальна ціна, особливо порівняно з минулим роком. Зернові культури сіяли традиційні, ті, що і зазвичай”, - розповів голова фермерського господарства "Партнер" Олександр Черкашин. 

Станом на 27 липня всього зібрано 2803 га зернових культур, що складає 26% від прогнозованої площі збирання.

"Вже намолочено 9965 тонн зерна, при середній врожайності 35,6 ц/га. Одночасно зі збором ранніх зернових культур розпочато підготовку ґрунту для посіву озимих культур під урожай 2024 року», - зазначив начальник Управління земельних ресурсів та АПК Дмитро Кюрджиєв.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію