• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Відкритий діалог: Сергій Добряк зустрівся з працівниками відділу освіти

eye

315

26.07.2023 14:45

Новини громад

img

Задля інформування щодо поточної ситуації в різних сферах життєдіяльності начальник Покровської МВА Сергій Добряк проводить зустрічі з трудовими колективами Покровської громади.

Цього разу Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Маргаритою Ідрісовою спілкувався з працівниками відділу освіти.

"Хочу зазначити, що сьогодні була озвучена маса питань побутового характеру, але були й безпосередньо професійні питання. Вчителі цікавилися коли ми вийдемо онлайн та будуть зроблені укриття у навчальних закладах. Звісно, начальник військової адміністрації це все пояснив. Ми планомірно йдемо до своєї мети. Розуміємо, що всі вже скучили за офлайн навчанням. Наші діти з садочків та шкіл просто хочуть спілкуватися та нарешті зустрітися з друзями під час навчального процесу. Тому зараз ми вже розробили проєкти і подали їх на фінансування за рахунок державної субвенції. Нас підтримують, ми вже підготували весь пакет документів, сьогодні його вже надіслали. Тому сподіваємося, що дуже швидко знайдуть підрядну організацію яка побудує нам шкільні укриття. Ми вже планомірно йдемо до реалізації проєктів найпростіших укриттів у дитячих садках, їх буде 8. Але я впевнена, що коли ми вже підемо в онлайн навчання, в нас вже буде все спокійно, не буде повітряних тривог і ми будемо спокійно працювати офлайн", - розповіла заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

Під час зустрічі були обговорені різні питання, а саме у якому форматі пройде наступний навчальний рік та як проходить підготовка укриттів в навчальних закладах. Крім цього, освітяни почули багато відповідей на комунальні питання, а також ті, що стосуються платежів та доплат. Були озвучені основні проблеми громади, що пов’язані з ремонтом доріг, водопостачанням та підготовкою до опалювального сезону 2023-2024 років.

“Для нас дуже важлива надана можливість бути присутніми на такій зустрічі. Сьогодні всі освітяни могли особисто подякувати Покровській МВА, а також нашому керівнику за чітко організовану роботу та постійну підтримку. І хочу від себе та всіх освітян сказати дякую, що маємо постійну роботу, гідну зарплатню і всі необхідні надбавки. Дякуємо за можливість проговорити цілі та завдання на майбутній навчальний рік, про всі ті втрати, що можуть виникнути під час навчального процесу”, - зазначила начальниця відділу освіти Любов Воротинцева.

З урахуванням безпекової ситуації достеменно невідомо як буде відбуватися навчальний рік 23-24 років. Проте основне завдання Покровської МВА - це ретельно підготувати школи та дошкільні заклади до цього процесу. Наразі тривають роботи в укриттях дошкільних навчальних закладів. 

“Сьогодні відбулася чергова зустріч з нашими освітянами. Їх дуже турбує яким чином ми будемо навчатися: онлайн, офлайн чи змішано. Скажу точно, що ми активно готуємося до офлайн режиму. Щодо дитячих дошкільних закладів у нас від компанії "Метінвест" працюють бригади і ми наразі ремонтуємо 8 укриттів. Також ми працювали над оглядом та давали рекомендації щодо 7 укриттів у загальноосвітніх школах, щоб всі школярі Покровської громади мали можливість навчатися у цих закладах”, - розповів Сергій Добряк.

Сьогодні освітні заклади громади продовжують плідно працювати і це створює позитивний імідж Донецькій області й всій країні. Наші учні та педколективи беруть участь у різних заходах не тільки в Покровській громаді, а і за межами області.

“Завдяки плідній співпраці та грамотному керуванню адміністрації, ми можемо пишатися, що в нашій громаді продовжують працювати всі заклади освіти в дистанційному форматі. Військова адміністрація повірила в наші сили, ми відпрацювали і дійсно маємо позитивні результати в цьому напрямку. Ми зберегли гідну заробітну плату педагогам і реалізували їх задуми та плани. Наша громада, мабуть, чи не єдина в області, де зберігалася надбавка за престижність праці педагогічних працівників на 10%, мінімум вона може складати 5%. Також ми дуже лояльно підходимо до планів організації роботи і виплат заробітної плати,  а також виплат за простій в закладах дошкільної освіти. Ми максимально зберігаємо мережу та контингент педагогів. Хоча деякі проблеми є, і сьогодні ми знову обговорили з керівництвом шляхи їх вирішення, щоб залучити до нашої громади молодих спеціалістів та можливо педагогів з-поміж ВПО, які б замістили наші вакантні посади”, - начальниця відділу освіти Любов Воротинцева. 

Як вже зазначалося, питання, які обговорювалися під час зустрічі, стосувалися не лише планів на навчання, формату навчального року та оснащення шкіл. Керівництво Покровської МВА розповіли освітянам про ті комунальні питання, що турбують кожного мешканця громади.

“Дуже важливо було кожному вчителю як мешканцю почути, чи буде у нього вода, дороги, які плани має керівництво громади на майбутнє. Були такі питання від вчителів які "болять" і, що дуже важливо, ми почули на них відповідь. Це дуже добре, коли до вас приходять і говорять як з рідними. Нехай такі зустрічі продовжуються, ми будемо їм раді. Громада дійсно змінюється. І всі ці позитивні зміни для нас дуже важливі, особливо в наш час, коли потрібна підтримка та віра в те, що ми переможемо і переможемо тільки разом”, - головний спеціаліст з питань позашкільної освіти відділу освіти Ольга Чернета.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

37

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

37

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

46

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію