• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Штраф паліям! У Покровську розпочались "антипожежні" рейди

eye

238

26.07.2023 10:15

Новини громад

img

Спалювання сухої трави та листя – небезпечна та суворо заборонена практика. Попри це громадяни продовжують свідомо спалювати рослинність, чим спричиняють пожежі й завдають шкоди довкіллю та здоров’ю людей.

З метою попередження пожеж та забезпечення безпеки громадян, у Покровській громаді проводиться інформаційна робота з населенням. 

Так, 25 липня фахівці ДСНС та КП «Покровська муніципальна служба правопорядку» провели спільний рейд серед жителів вулиць:  Кошового, Філатова, Петра Дорошенка, Козаковою, Пролетарською, Самійла Величка, Михайла Петренка і Петра Калнишевського.

«На території Покровської громади з початку року виникло вже 16 загорянь екосистем. На жаль, є громадяни, які ігнорують заборону спалювання сухої рослинності та не думають про наслідки. Нагадуємо, що у разі несанкційованої пожежі палії притягуються до адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення вимог законодавства», - підкреслила головна інспекторка відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Покровського райуправління ГУ ДСНС України у Донецькій області Інна Фоміна.

Примітно, що у разі несанкційованої пожежі за ст. 77.1 Кодексу України про адміністративне правопорушення порушникові доведеться сплатити штраф у розмірі від 3060 грн до 6120 грн. Ті самі дії здійсненні посадовою особою передбачають адміністративну відповідальність у розмірі від 15300 грн до 21420 грн. 
Своєю чергою працівники КП «Муніципальна служба правопорядку» реагують на звернення та скарги, що надходять до контакт-центру.

"Оперативно виїжджаємо на місце події, фіксуємо факт правопорушення, проводимо бесіду та застосовуємо всі дії, аби не виникло техногенної катастрофи. Порушникам надається припис, а потім, враховуючи обставини та тяжкість здійсненого правопорушення, адміністративна комісія назначає штраф - від 340 грн до 1360 грн", - розповів старший інспектор КП "Муніципальна служба правопорядку" Олександр Менчаков.


Під час рейду всім співрозмовникам рятувальники вручили інформаційні листівки, що містять корисні поради та рекомендації щодо попередження пожеж. Ці матеріали чітко пояснюють про небезпеку пожежі, показують, як правильно поводитись у випадку загоряння та як запобігти негативним наслідкам.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

40

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

45

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

28

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію