• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Відкритий діалог: Сергій Добряк зустрівся з колективом Покровської КЛІЛ

eye

427

20.07.2023 13:21

Новини громад

img

У Покровську тривають зустрічі начальника міської військової адміністрації з трудовими колективами міста. Під час обговорення поточної ситуації, мешканці мають змогу поставити питання керівнику громади. 

Обговорюючи розвиток медичної галузі, Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Маргаритою Ідрісовою завітав до клінічної лікарні інтенсивного лікування. 

На початку зустрічі начальник Покровської МВА розповів присутнім про безпекову ситуацію, окремо торкнувся питань тепло- та водозабезпечення.

«Сьогодні наша громада отримує воду з альтернативного джерела водопостачання. Карлівка наповнюється. Було здійснено пробний пуск фільтрувальної станції, але поки триває технологічні процеси. Ми отримуємо 400 кубометрів рідини на годину і цього вистачає за умови, якщо люди не поливають городи. Прикро, що вода гарної якості просто витікає в землю, через що декому її не вистачає. Відстежувати ці процеси складно, тому можемо лише розраховувати на свідомість людей», – зазначив Сергій Добряк.

Триває активна підготовка до опалювального сезону. Комунальники разом із фахівцями соціальних служб відпрацьовують усі сценарії та докладають зусиль, аби взимку не було аварійних ситуацій і мешканці були з теплом в домівках. 

«Ремонтуємо котельні, в тому числі і 14-ту. Маємо запас деревини, яку розвозитимуть пільговим категоріям населення. Цьогоріч значно зросло соціальне навантаження на громаду. Якщо минулого року було 60 бенефіціарів на отримання різних видів допомоги, то зараз їх 250. Не зважаючи на те, що бюджет «просів» на 400 мільйонів (не доотримали податків від містоутворювальних підприємств), ми шукаємо шляхи вирішення цього питання. Розуміємо, людей всіляко треба підтримувати, особливо під час війни», - зауважив начальник Покровської МВА.
Під час спілкування з керівниками у медиків виникали питання, які стосувались стану покрівель, теплопостачання у селищі Динзаводу, облаштування територій та транспортне сполучення. Лунали також скарги й на незадовільну роботу обслуговуючих компаній. 
«Нещодавно ми створили КП «Господар», працівники якого вже виконують роботи з ліквідації наслідків обстрілів. Триває робота і з оформлення житлових будинків, які «покинуті», тобто, їх ніхто не обслуговує. Згодом плануємо усі 550 багатоповерхівок перевести на обслуговування міського комунального підприємства», - роз'яснив Сергій Добряк. 

У ходу зустрічі були озвучені також нагальні питання, які стосуються роботи лікарні та плани щодо її розвитку.

"До Покровської КЛІЛ надходить багато пацієнтів з інсультом. Тому є потреба у капітальному ремонті та проєктуванні окремого інсультного блоку у неврологічному відділенні. Допомогу в його облаштуванні нам погодилась надати компанія «Метінвест». Ми виступаємо замовником, а вони шукають підрядника, який і виконуватиме ремонтні роботи. За кошти компанії «Метінвест» буде виконано й ремонт реабілітаційного відділення, проєкт якого теж розробляється», - розповів директор КНП «Покровської КЛІЛ» Юрій Бородін.

Своєю чергою, заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова додала, що також розглядається можливість переведення жіночої консультації в будівлю Покровського перинатального центру. Натомість приміщення старого пологового будинку планується переформатувати під дитячий центр, який включатиме не лише дитяче стаціонарне відділення, а й поліклінічне та хірургічне. 

Одним з гострих питань, яке теж лунало під час зустрічі, є робота кабінету комп'ютерної томографії (КТ). За словами медиків, значно збільшилось навантаження на цей вид послуги. І не завжди є змога задовольнити потреби усіх пацієнтів – і екстрених, і тих, хто знаходиться на стаціонарному лікуванні, і тих, хто звертається у приватному порядку. 

Усі питання, які були озвучені керівникам, взяті під контроль для їх подальшого вирішення.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

40

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

45

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

28

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію