• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Створення безбар'єрного простору: кроки до доступності та інклюзивності

eye

271

19.07.2023 20:44

Новини громад

img

Національна стратегія зі створення безбар'єрного простору на 2023-2024 роки отримала новий імпульс до втілення своїх планів на території Донецької області. Затверджений план заходів, що об'єднає в собі практичні кроки та ініціативи, був розроблений згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації Павла Кириленка.

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом із своїми заступниками і керівниками відділів та управлінь обговорили необхідність акумулювати всі заходи та ініціативи, які стосуються покращення доступу у Покровській громаді, у відділі містобудування і архітектури. Це забезпечить систематичний підхід щодо реалізації заходів маломобільних груп.

Важливу роль у сприянні цьому процесу відіграє комісія з безбар’єрності. Вона стала каталізатором для налагодження комунікації між громадськістю та структурами та підприємствами Покровської громади. Такий зворотній зв'язок забезпечує швидке та більш ефективне вирішення проблем і потреб маломобільних груп.

Учасники наради також обговорили важливий крок у створенні безбар'єрного простору - установку пандусів. 

Усі практичні дії з безбар'єрності контролюються і оцінюються для забезпечення їх ефективності. Також Покровська МВА звертає увагу власників приватного бізнесу на відповідальне дотримання умов, щоб всі мешканці були рівними в державному та приватному секторі. 
Активну участь у реалізації цих ініціатив беруть і старостати Покровської громади.

"Створення безбар'єрного середовища - важливий шлях до інклюзивної та рівноправної громади. Ми прагнемо забезпечити доступність та зручність для всіх громадян, незалежно від їхніх можливостей. Це наша спільна мета, і ми разом з партнерами зробимо усе для досягнення цього", - підкреслив Олексій Стебель, заступник начальника Покровської МВА.

Створення безбар'єрного простору - це важливий крок до створення справедливого, інклюзивного та доступного суспільства для всіх громадян. Разом з громадськістю та партнерами, Покровська МВА продовжує працювати над реалізацією стратегії безбар'єрності та створення гармонійного простору, де кожна людина відчуватиме себе повноцінним членом суспільства.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Чітке виконання батьківських обов’язків та добробут малолітніх мешканців громади під пильним контролем Покровської МВА

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, під час якої було опрацьовано 44 питання порядку денного.

eye

12

Громада 1

17 травня 2024 09:35

БФ «Янголи спасіння» забезпечують наборами гігієни сім’ї з дітьми Покровської ТГ

Благодійний фонд «Янголи спасіння» за підтримки Агенства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) та у співпраці з Покровською МВА організували видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

50

Громада 1

16 травня 2024 16:00

Мирова угода як альтернатива судовому рішенню: Особливості укладення та забезпечення

Якщо до подачі позовної заяви не вдалося домовиться з відповідачем – не біда, такий шанс буде ще в залі суду.

eye

31

Новини громад

16 травня 2024 15:17

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію