• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Благоустрій територій та підготовка до зими: стан справ у громаді обговорили на апаратній нараді

eye

436

19.07.2023 16:52

Новини громад

img

19 липня під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка та за участі заступників відбулась апаратна нарада, під час якої були розглянуті питання життєдіяльності громади.

Серед комунальних підприємств міста активно триває робота з підготовки до осінньо-зимового періоду. На котельнях, насосних та теплотрасах триває ремонт обладнання, заміна внутрішніх мереж.

За словами Олексія Стебеля, триває укріплення дамби та прочищення зливів. Зроблено пробний запуск насосної станції, за результатами якого були виявлені певні недоліки в роботі.

«Покровська громада продовжує отримувати воду з альтернативного джерела за графіком 3/1/3. Сьогодні почалась подаватись вода на місто по Західному водоводу. Подача на підвищувальних насосних станціях відновиться після наповнення водоводу та опресування мереж 20 липня о 5 ранку», - зазначив Олексій Стебель.

Продовжується буріння свердловин. На сьогодні їх понад 250.

Своєю чергою, начальник Покровської МВА Сергій Добряк зауважив, що до зими всі комунальні заклади громади мають бути автономними. Мати свердловину та генератор на випадок тривалого відключення електроенергії та водопостачання. Робота у цьому напрямку не припиняється з початку поточного року.

Також комунальники розглядають можливість придбання додаткових сміттєвих баків. Така потреба є як у місті, так й у старостинських округах.

У рамках роботи комітету доступності, разом із фахівцями транспортного відділу та комунальниками були виконані роботи з упорядкування з'їздів. Для комфорту людей з інвалідністю нанесені світловідбивні смуги.

Обговорюючи медичну галузь, Маргарита Ідрісова зазначила, що медики фіксують збільшення кількості хворих. Пов`язують це з сезонною алергією та загостренням хронічних захворювань.

Заклади освіти готуються до зими – тривають ремонти, заміна системи опалення.

«Крім того, ми плідно займаємось облаштування укриттів. У цьому питанні розраховуємо на державну підтримку. Вже складено перелік об`єктів, які потребують ремонту. Необхідну документацію передано до Донецької обласної адміністрації. Чекаємо на позитивний результат», - розповіла Маргарита Ідрісова.

На стадії реалізації проєкт з встановлення садово-паркової пам'ятної скульптури, присвяченої Героям Небесної Сотні. Вже залито фундамент, тривають перемовини з комунальниками міста щодо облаштування прилеглої території.

Очікують у місті на появу Громадського простору, який облаштовують в будівлі колишньої Ізостудії. У п`яти старостинських округах також з`являться консультативні пункти з питань протидії насильства. Ремонтні роботи вже розпочато.

Не забувають у громаді й про підтримку населення, яке постраждало в наслідок обстрілів.

«Ми залучили громадські організації. Соціальні працівники разом з інспекторами ККСН склали списки, за якими було виплачено вже 10 мільйонів гривень фінансової допомоги», - зауважила Олена Харчевна.

Допомагають ліквідовувати наслідки обстрілів також ГО «Проліска», яка щотижня до міста та видає мешканцям набори будівельних матеріалів.

Отримують мешканці громади й продуктові набори. За словами Наталії Іваньо, на цьому тижні триває видача гуманітарної допомоги у мікрорайонах «Южний» та «Лазурний».

«Цього місяця від фонду «Возз'єднання» ми отримали палети з харчовими продуктами, з яких будуть сформовані продуктові набори. Наразі працівники гуманітарного штабу разом із ККСН працюють над перерахунком та обліком отриманої допомоги, а також над формування списків її отримувачів», - зауважила Наталія Іваньо.

У старостинських округах продовжується збір даних щодо потреб місцевого населення. Місцеві мешканці на постійній основі отримують гуманітарну допомогу, якою забезпечують також і гуманітарні хаби «Єднання».

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

40

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

45

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

28

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію