• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Працівники КП «Покровськводоканал» вже замінили близько 3 тисяч водопровідних мереж

eye

288

17.07.2023 10:53

Новини громад

img

Комунальне підприємство "Покровськводоканал" активно займається підготовкою системи водопостачання та водовідведення до роботи в осінньо-зимовому періоді. З метою забезпечення безперебійного функціонування центральної системи, проводяться ремонтні роботи та заміна водопровідних і каналізаційних мереж.

Сьогодні комунальники продовжують роботи з заміни водопровідних мереж. Вже виконано 96% від запланованого обсягу. Замінено також 60 метрів каналізаційних мереж, що складає 40%.

Також виконано ремонт та ревізію насосного обладнання на 9 водопровідних насосних станціях. Для зменшення споживання енергоресурсів та підвищення надійності роботи каналізаційних насосних станцій було придбано три нові насосні агрегати, що приведе до економії більше ніж 1 мільйон гривень на рік.

Підприємство працює і над збільшенням рівня оплати послуг від населення, який зріс з 58% до 79% серед населення та з 73% до 94% серед юридичних осіб.

Проте, існують проблеми з недостатнім водопостачанням та недостатнім тиском у деяких районах міста. Це пов'язано з циклічністю подачі води з альтернативного джерела та впливом сезонного поливу та роботи індивідуальних підвищувальних станцій. Кількість отриманої води Покровською громадою становить від 8-10 тис./м3 на добу, замість необхідної 18-21 тис./м3 на добу, що у 2 рази менше від нагальної потреби громади у літній період.

Також великий вплив на подачу води мешканцям Покровської громади має сезонний полив присадибних територій та робота індивідуальних підвищувальних станцій, що призводить своєю чергою до додаткового опресування та завітрювання мереж.

Проводяться роботи з облаштування свердловин та буріння нових, щоб забезпечити достатню кількість якісної питної води для мешканців. На даний час у Покровській ГТ облаштовані та працюють 250 свердловин.

“КП «Покровськводоканал» продовжує роботи для сталого забезпечення водопостачання та водовідведення Покровської територіальної громади. Хотів би подякувати керівництву Покровської міської військової адміністрації за надання всебічної підтримки та оперативному розв'язанню проблемних питань нашого підприємства.” - зазначив директор КП «Покровськводоканал» Руслан Ліннік

Також поступово здійснюється наповнення Карлівського водосховища, але для повного відновлення роботи насосів на забірній станції потрібний час. Орієнтований термін заповнення водосховища для штатної роботи складає близько 1,5-2 місяців.

КП “Покровськводоканал” робить все можливе для забезпечення належного водопостачання та водовідведення у місті під час наближеного осінньо-зимового періоду. Роботи щодо покращення і ремонту мереж тривають, а введення нових технологій та розвиток інфраструктури сприятимуть забезпеченню населення громади якісними послугами.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію