• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Проведено засідання координаційного центру підтримки цивільного населення

eye

523

15.07.2023 11:32

Новини громад

img

14 липня під головування заступниці начальника Покровської МВА Олени Харчевної та за участі заступниць Наталії Іваньо та Маргарити Ідрісової відбулось перше засідання Координаційного центру, створеного  в червні поточного року задля підтримки цивільного населення та ВПО Покровської громади.

Керівники та спеціалісти структурних підрозділів міської ради, комунальних підприємств та громадських організацій та запрошені фахівці долучились до засідання з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

Передбачається, що координаційний центр сприятиме забезпеченню покращення життєдіяльності цивільного населення та ВПО. У своїй роботі Центр організовує взаємодію між всіма органами влади, громадськими організаціями з громадянами та вживає заходи для поліпшення їх потреб.

Як зазначила Олена Харчевна, у Покровській громаді розпочинаються моніторингові візити до місць компактного проживання переселенців. Під час таких візитів передусім буде проведено аналіз забезпечення доступу ВПО до соціальних, юридичних та медичних послуг.

Так, згідно з проведеним моніторингом, на засіданні вже було винесено одне з головних питань - забезпечення ВПО житлом та роботою.  Як зазначили присутні на засіданні фахівці Центру зайнятості, кожен з внутрішньо переміщених осіб має право на отримання безкоштовного ваучера на здобуття або підвищення кваліфікації. Спеціалісти також консультують громадян щодо всіх питань з працевлаштування у Покровській громаді.

У громаді вже запущено психологічну службу та в майбутньому буде організовано зустрічі, тренінги, семінари та різнотематичні заходи. Для цього у місті розпочали облаштування громадського простору – публічного місця.

"Під час сьогоднішнього засідання було затверджено план роботи щодо вирішення питань, які стосуються надання: медичних послуг, гуманітарної допомоги, освіти, працевлаштування, соцпослуг та ін. Надалі Центр проводитиме не лише моніторинг проблемних питань, а й аналіз діяльності органів", - підкреслила Олена Харчевна.

Свої питання можуть залишати всі мешканці Покровської громади під час особистих прийомів або звернувшись до контакт-центру за номером 0800300101. Комісія їх розглядатиме на наступних засіданнях, які відбуватимуться щомісяця.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Привітання начальника Покровської МВА Сергія Добряка з Великоднем

Христове Воскресіння дає нам сили боротися і перемагати навіть у надзвичайно складних умовах, вчить, що життя вічне все одно переможе темряву та те зло, яке на нашу землю принесли окупанти

eye

26

Новини громад

05 травня 2024 08:00

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

47

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

50

Громада 1

03 травня 2024 14:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію