• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Аварія на магістральному водогоні "Західний": комунальне підприємство "Покровськводоканал" вживає заходів для відновлення водопостачання

eye

270

14.07.2023 15:17

Новини громад

img

Вчора ввечері 13 липня КП "Покровськводоканал" отримало повідомлення про серйозний витік води з-під асфальту на перехресті вулиць Поштова та Колосова, біля будинку на Поштовій, 24. Відразу ж о 22:20 годині виїхав спеціаліст для обстеження та відключення підвищувальної насосної станції ВНС Колосова.

О 22:30 диспетчер КП "Покровськводоканал" звернувся до КП "Компанія "Вода Донбасу" з проханням зменшити подачу води по Західному водогону до 100 м3 для виявлення точного місця витоку з магістрального водогону або лінійної мережі.

О 23:30 виїхала аварійна бригада для обстеження витоку, під час якого було встановлено порив на магістральному водогоні "Західний" Д - 800 мм.

14 липня 2023 року о 00:30 годині диспетчер підприємства звернувся до диспетчерського пункту КП "Компанія "Вода Донбасу" з проханням повністю зупинити Західний водогін для уникнення подальших втрат води. О 01:00 годині водогін був повністю зупинений.

"Аварія на магістральному водогоні "Західний" стала непередбаченою ситуацією, але ми негайно відреагували на звернення та почали виконувати ремонтні роботи. Дякую всім за розуміння та терпіння, ми докладаємо всіх зусиль, щоб якомога швидше відновити водопостачання", - директор КП "Покровскводоканал" Руслан Ліннік.

Починаючи з 5:00 години, на місці аварії була організована та направлена бригада слюсарів з дільниці "Південна" для виконання аварійних робіт. Вони розкопали асфальт, розмір котловану становить 1,5 метри в ширину, 3 метри в довжину та 2,5 метри висоти. Після цього будуть проведені зварювальні та ремонтні роботи.

“Дільниця Південна виконує ліквідацію прориву на водогоні "Західний" Д - 800м. Дільниця складна. На місці працює бригада з 4 чоловік та 1 зварювальника. Великий прорив, повна зупинка подачі води була о першій годині ночі. Постраждало асфальтне покриття, йде постійна відкачка води мотопомпою. Протягом доби робота нами буде виконана, траншея буде зарита. Згодом відбудеться благоустрій території”, - розповіла начальниця дільниці водопровідних мереж "Південна" Марія Гончарова.

У роботі задіяні такі технічні засоби: екскаватор JCB, самоскид ЗИЛ, чергова машина МАЗ 5340, мотопомпи та зварний трансформатор.

Планується, що роботи будуть виконані протягом робочого дня до повного відновлення системи після аварії. Як розповів заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель, ситуація є повністю контрольована і незабаром буде усунена: 

“У нас є подача води за графіком, три дні труба пуста, тобто немає води, а три дні ми воду мешканцям подаємо, опресовуємо. Це створює навантаження на існуючі ділянки. У зв'язку з досить великим ізносом труб, ми маємо численні прориви. Сьогодні ми бачимо один із таких проривів, який силами наших ремонтних підрозділів, оперативно усувається. Це додаткове навантаження на людей та техніку, адже окрім планових робіт, які ми ведемо в рамках підготовки до осінньо-зимового періоду, в нас є і незаплановані прориви. Ми боремося з цим, і якихось глобальних незручностей немає, підрозділи справляються. На даний момент розпочалися технічні дні, коли вода не подається мешканцям. До моменти чергової подачі води на місто, всі прориви будуть усунені, і наші мешканці будуть і надалі отримувати якісну воду”, - зазначив Олексій Стебель.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Привітання начальника Покровської МВА Сергія Добряка з Великоднем

Христове Воскресіння дає нам сили боротися і перемагати навіть у надзвичайно складних умовах, вчить, що життя вічне все одно переможе темряву та те зло, яке на нашу землю принесли окупанти

eye

27

Новини громад

05 травня 2024 08:00

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

49

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

50

Громада 1

03 травня 2024 14:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію