• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Долучайтеся до відновлення країни!

eye

676

13.07.2023 11:04

Новини громад

img

Постановою Кабінету Міністрів України від 23.05.2023 № 524 затверджено Порядок реалізації експериментального проекту щодо створення резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України (Порядок).

Координаторами експериментального проекту є Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Національне агентство з питань державної служби.

Учасниками експериментального проекту є районні, обласні військові адміністрації, військові адміністрації населених пунктів, центральні органи виконавчої влади та їх територіальні органи, місцеві органи виконавчої влади, інші державні органи, які утворені або відновили роботу на деокупованих територіях України, представницькі органи корінних народів України, а також громадяни України, які виявили бажання працювати в державних органах на деокупованих територіях України.

Реалізація експериментального проекту здійснюватиметься з моменту набрання чинності цією постановою та протягом воєнного стану і 12 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану, але не більше двох років.

Резерв формується в електронній формі. Зарахування до резерву здійснюється на добровільній основі на підставі анкети, яка заповнюється в електронній формі. Особа зараховується до резерву, якщо її професійна підготовка та/або професійна компетентність відповідає одному або кільком напрямам роботи, що містяться у додатку 2 Порядку.

Технічним адміністратором системи є Національне агентство з питань державної служби (НАДС).

НАДС розглядає заповнені анкети та перевіряє відповідність професійної підготовки та професійної компетентності особи напрямам роботи, що містяться у додатку 2 та протягом п’яти календарних днів після реєстрації особи у системі надсилає на зазначену в анкеті електронну адресу лист, який підтверджує зарахування чи відмову у зарахуванні до резерву з відповідним обґрунтуванням.

Протягом п’яти календарних днів після отримання підтвердження про зарахування до резерву особа проходить тестування на загальну ерудицію, а також заповнює мотиваційний опитувальник.

Підвищення кваліфікації осіб, зарахованих до резерву, проводиться після отримання ними підтвердження про зарахування до резерву та протягом всього часу перебування в резерві.

У разі призначення особи з резерву на посаду державного органу на деокупованій території такий орган інформує про це НАДС, яке робить відповідну відмітку в системі

Відповідно до постанови, пріоритетне право на призначення на посади в державних органах на деокупованих територіях з числа осіб, зарахованих до резерву, мають особи із статусом ветерана війни, набутого у встановленому законодавством порядку; внутрішньо переміщені особи; особи, які раніше займали ці посади, а також особи, які мають досвід роботи з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

3 липня 2023 року система розпочала свою роботу.

Здійснити реєстрацію в системі та заповнити анкету можливо за посиланням

Додаткова інформація про реєстрацію в системі, подання анкети для зарахування до резерву, процедуру працевлаштування, роботу з державними органами на деокупованих територіях є на сайті НАДС за посиланням

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

52

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

94

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію