• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Гуманітарна допомога для постраждалих домогосподарств міста Покровськ: набори для екстреного ремонту житла та психологічна підтримка

eye

450

12.07.2023 16:43

Новини громад

img

Сьогодні від гуманітарної організації  “Проліска” до міста Покровськ прибули 2 вантажівки із загальною кількістю 200 наборів від UNHCR Ukraine Агенство ООН у справах біженців. До одного набору входить: лист OSB, дошки, рейки, листи тарпауліну, монтажна піна, скотч, цвяхи, саморізи. До місця видачі цих наборів місцевою владою були запрошені представники найбільш постраждалих домогосподарств. 

“Ми розуміємо, що через обстріли є дуже великий попит на ці набори для екстреного ремонту житла. За заявкою Покровської МВА сьогодні нами доставлені ці набори. Від себе хотілось би подякувати керівництву військової адміністрації за допомогу в організації видачі цих наборів. Ми продовжуємо і надалі співпрацювати з Покровською МВА і далі будемо опікуватися тими домогосподарствами, що найбільш постраждали від військової агресії рф”, - зазначив консультант у сфері захисту соціальних питань ГО «Проліска» Олексій Пріма.

Також на місцях видачі цих наборів психологи ГО “Проліска” надають людям першу психологічну підтримку. 

“Сьогодні ми проводимо тренінг для мешканців Покровська. На місці разом ми опрацювали техніки самодопомоги, котрі допоможуть людям стабілізувати себе в стресовій ситуації. Ми не залишимо мешканців сам на сам в біді, тож гуманітарна місія “Проліска” завжди буде поруч”, - роз'яснила психологиня ГО “Проліска” Ірина Алексєєва.

Психологиня розповіла, що люди зазвичай звертаються з одними й тими самими проблемами, а саме: страх, тривога та безнадія щодо майбутнього. Також жителі просять розібрати різні стресові ситуації, а іноді в людей навіть спостерігаються психосоматичні розлади. 

“В першу чергу страждають діти, адже вони віддзеркалюють своїх батьків. Насамперед ми працюємо з батьками, стабілізуємо їх, та потім працюємо з дітьми”, - зазначила психологиня ГО “Проліска” Ірина Алексєєва.

Психолог радить допомагати своїм дітям трансформувати їх страхи через арттерапію та різні вправи. Це може бути ліплення, малювання та проговорювання ситуації. 

Покровська МВА продовжує співпрацювати з благодійниками і отримувати різноманітну допомогу. Щира подяка ГО «Проліска» за підтримку громади!

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію