• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську обговорили шляхи та строки реалізації проєкту щодо встановлення пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні

eye

423

07.07.2023 16:15

Новини громад

img

Під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Маргарити Ідрісової відбулось засідання комісії щодо встановлення нового пам'ятного знаку у Покровську, присвяченого подіям Революції Гідності.

Серед присутніх були й представники ініціативної групи: відділу культури, освіти та внутрішньої політики. Як зазначив один з ініціаторів проєкту - представник Молодіжної ради Покровська Олександр Нестеренко, вже оформлено документи та складено список матеріалів, необхідних для виготовлення скульптури: "Висота скульптури становитиме 4,5 м, а вага близько 8 тонн. Облицювання внутрішньої частини пам'ятного знаку буде виконано зі скляної крихти, яка підсвічуватиметься. Також на скульптурі буде встановлено QR-коди, перейшовши за якими можна буде прослухати державний гімн, або переглянути кадри з подій під час Революції Гідності та інформацію щодо героїв".

Варто зазначити, що пам'ятний знак виготовлятиметься за гроші меценатів та небайдужих мешканців міста. Своєю чергою Покровська МВА взяла на себе фінансування закладних матеріалів.

"За кошти місцевого бюджету буде встановлено платформу для скульптури, зокрема й укладено 1,5 м бетону. Також підтримали ініціативу щодо встановлення за пам'ятним знаком стягів - України та Донецької області, які підійматимуться у державні свята, для вшанування українських героїв", - поділилась Маргарита Ідрісова.

Заслухавши деталі реалізації проєкту, члени комісії ухвалили рішення про встановлення парково-садової скульптури на алеї між вул. Меморіальна та вул. Захисників України.

Як підкреслив один з ініціаторів - член ГО "Патріоти українського Донбасу" Андрій Пузіков, для Покровська встановлення пам'ятного знаку, присвяченого Героям Небесної Сотні, є знаковою подією. 

Передбачається, що пам'ятний знак буде встановлено до 24 серпня - Дня Незалежності України. Найближчим часом, згідно порядку меморіальних дошок та пам'ятних знаків, який діє на території Покровської громади, відділами культури та архітектури спільно з фаховими спеціалістами буде складено проєкт розпорядження і передано на узгодження керівництву Покровської МВА.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію