• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Послуги у медичних закладах: у якому випадку доведеться заплатити

eye

402

06.07.2023 16:21

Новини громад

img

Останніми днями в соцмережах шириться дискусія щодо стягнення оплати за послуги КНП «Покровської КЛІЛ».

Роз'яснення щодо ситуації вніс керівник медустанови Юрій Бородін, нагадавши, що всі послуги, надані пацієнтам, які уклали декларацію з сімейним лікарем, оплачуються Національною службою здоров'я.

Тобто, медичні послуги на безоплатній основі надаються: особам, які вже знаходяться на стаціонарному лікуванні, маючи направлення від вузького спеціаліста на безоплатне проходження обстежень чи консультацію іншого лікаря; громадянам, які звернутись за консультацією до сімейного лікаря, з яким укладено декларацію, та отримали електронне направлення до спеціаліста. 

"Враховуючи практику звернень за медпослугами, звертаю увагу, що сімейний лікар не виписує направлення до стоматолога, гінеколога, психіатра, фтизіатра та лікаря-інфекціоніста, який спеціалізується на лікуванні ВІЛ-інфекції. Ці лікарі є вузьконаправленими спеціалістами, тому лише вони мають направляти пацієнтів, які до них звернулись, на обстеження. Щодо дискусії у соцмережах, зазначу, що згідно норм та постанови Національної служби здоров'я КТ щелепи виконується лише для пацієнтів щелепно-лицевої хірургії у вкрай важких ситуаціях", - зазначив Юрій Бородін. 


Стосовно надання медустановами платних послуг

"Пацієнти можуть отримати послуги і без направлення від сімейного лікаря, але за це стягуватиметься плата. Кошти сплачені до каси акумулюються на банківських рахунках і витрачаються на закупівлю медикаментів, які не компенсуються НСЗУ", - пояснила заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

Нагадаємо, для отримання медичних послуг вузьконаправлених спеціалістів у Покровській громаді пацієнти можуть звернутись до: КНП «Покровська клінічна лікарня інтенсивного лікування»; КНП «Покровська міська лікарня»; КНП «Родинська міська лікарня»; КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Покровської міської ради Донецької області та КП «Покровська міська стоматологічна поліклініка». 
 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

За вчора ДТЕК Донецькі електромережі відновив електрику для 9 тисяч родин на Донеччині

3 липня аварійно-ремонтні бригади ДТЕК Донецькі електромережі попри всі виклики та небезпеку змогли відновити електропостачання 25 населених пунктів, знеструмлених через ворожі обстріли.

eye

17

Новини громад

04 липня 2024 11:32

Оголошено конкурс з відбору психологів

З 12 червня по 07 серпня 2024 року проводиться конкурс з відбору психологів, які можуть залучатися до кримінальних проваджень за участю малолітніх, неповнолітніх осіб через регіональні/міжрегіональні центри з надання безоплатної правничої допомоги.

eye

18

Новини громад

04 липня 2024 11:23

Правовий дайджест реформ про захист внутрішньо-переміщених осіб та осіб постраждалих від збройної агресії за період квітень-червень 2024 р

Громадська організація «Зелена альтернатива України» пропонує до уваги зміни, які сталися за ІІ квартал у правовому полі щодо захисту ВПО та осіб постраждалих від збройної агресії.

eye

19

Новини громад

04 липня 2024 11:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію