• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровчани насолодились красою Закарпаття

eye

314

06.07.2023 14:48

Новини громад

img

Гуманітарний хаб «Єднання» Покровської МВА за підтримки голови Хустської районної ради Назарія Павлія та начальника Покровської МВА Сергія Добряка організував екскурсію для внутрішньо переміщених осіб з Покровської міської територіальної громади.

Покровчани відвідали:

- перший сільський музей архітектури та побуту на Закарпатті «Старе село» у Колочаві, який відтворює матеріальне, духовне та культурне життя регіону.
 

Музейний комплекс «Старе село» у Колочаві - це перший сільський музей архітектури та побуту на Закарпатті, який відтворює матеріальне, духовне та культурне життя регіону.

"Старе село" у Колочаві сьогодні налічує близько двох десятків житлових і господарських будівель з предметами домашнього побуту і художніми творами ХIX-XX ст. колочавців. Село поєднало культури гуцулів, бойків, лемків, угорців, румунів, німців, євреїв, чехів та словаків.

- Національний природний парк «Синевир», родзинкою якого, безумовно, є найбільше в Україні гірське озеро Синевир. Озеро Синевир – найбільше в Україні гірське озеро. Хоча це, безумовно, родзинка парку, але відвідати його варто не лише заради цієї водойми. Тут є і чарівні гори, і кришталево чисті водоспади, річки та озера, заповідні болота і праліси, що належать до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

- унікальний для України реабілітаційний центр для бурих ведмедів. Тут крім ведмедів, можна зустріти вовка, рись, оленів та козуль. У смерекових лісах гніздяться глухарі, рябчики, на торф’яні болота залітають білі та чорні лелеки, а високо в небесах парять беркути.

Евакуйовані до Хустської громади мешканці Покровської МТГ насолодитися красою природи Закарпаття та поринули в історію цих країв. Дякуємо всім, хто допоміг здійснити мрію наших мешканців і подарував незабутні години відпочинку у прекрасних куточках нашої незрівнянної України.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

За вчора ДТЕК Донецькі електромережі відновив електрику для 9 тисяч родин на Донеччині

3 липня аварійно-ремонтні бригади ДТЕК Донецькі електромережі попри всі виклики та небезпеку змогли відновити електропостачання 25 населених пунктів, знеструмлених через ворожі обстріли.

eye

17

Новини громад

04 липня 2024 11:32

Оголошено конкурс з відбору психологів

З 12 червня по 07 серпня 2024 року проводиться конкурс з відбору психологів, які можуть залучатися до кримінальних проваджень за участю малолітніх, неповнолітніх осіб через регіональні/міжрегіональні центри з надання безоплатної правничої допомоги.

eye

18

Новини громад

04 липня 2024 11:23

Правовий дайджест реформ про захист внутрішньо-переміщених осіб та осіб постраждалих від збройної агресії за період квітень-червень 2024 р

Громадська організація «Зелена альтернатива України» пропонує до уваги зміни, які сталися за ІІ квартал у правовому полі щодо захисту ВПО та осіб постраждалих від збройної агресії.

eye

19

Новини громад

04 липня 2024 11:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію