• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Водопостачання та активна підготовка до опалювального сезону: питання життєдіяльності громади обговорили під час апаратної наради

eye

405

05.07.2023 13:44

Новини громад

img

На початку наради Управління інформаційної та внутрішньої політики представило керівництву громади тестову версію чат-боту Покровської міської військової адміністрації,  націленого на налагодження комунікації та зворотного зв'язку з мешканцями громади. Сутність цього каналу комунікації полягає у тому, що питання та пропозиції, з якими мешканці звертатимуться до влади, будуть надходити безпосередньо до керівників напрямків та начальника військової адміністрації, аби протягом доби у робочий час кожен зміг отримати відповідь від уповноважених осіб.

Тестування чат-бота триватиме протягом місяця й після оптимізації він буде запропонований покровчанам. 

Наступним блоком присутні обговорили комунальні питання, і перше з них стосувалось гострої потреби громади у водопостачанні. За словами Олексія Стебеля у громаді сьогодні функціонує 245 свердловин, 50 з яких пробурені для обслуговування комунальних закладів. Процес буріння триває. На старостинських округах наразі закінчені роботи з буріння свердловини у Лисівському СО, а також розпочаті роботи зі створення другої точки у Піщанському старостаті, у зв'язку з тим, що води з наявної свердловини не вистачає на обслуговування потреб населення.

Спільно з КП «Компанія «Вода Донбасу» у громаді ведуться роботи з ліквідації поривів на водоводних мережах.

КП «Покровськтепломережа» веде роботи з підготовки до опалювального періоду. У житловому секторі та на комунальних підприємствах проводиться заміна запірної арматури. За підрахунками, що були проведені підприємством, для опалення міста потрібно 240 тис тонн води, аби заповнити систему опалення, зараз місто отримує 10 тис тонн на місяць. Комунальники починають проведення гідровипробування системи надлишковим тиском, аби перевірити роботу трубопроводів та теплообмінного обладнання та запобігти втратам води. 

Аби якісно підготуватися до опалювального сезону. яки може виявитися не менш складним, ніж минулий, одним з пріоритетних питань є забезпечення котелень громади генераторами. Зараз з 20 котелень компактними електростанціями забезпечені 10.  

Присутні обговорили можливості та обсяги заготівлі дров для жителів громади, а також обслуговування багатоквартирних будинків.

Як зазначила Маргарита Ідрісова, освітяни організовують дозвілля на канікулах  для дітей Покровської громади. Літня школа працює у Покровську у бібліотеках, клубі ім. С.В. Щербака та у м. Родинське. У закладах дошкільної освіти триває підготовка дітей до 1 класу.

Відділ освіти проводить моніторинг результатів мультипредметного тесту, який здають абітурієнти для участі у вступній кампанії у цьому році. На сьогодні 3 випускники навчальних закладів Покровська склали тестування на 200 балів.

Триває підготовка укриттів у загальноосвітніх та дошкільних закладах.

Також Маргарита Ідрісова розповіла, що у Покровській клінічній лікарні інтенсивного лікування спільно з міською стоматологією працює кабінет дентальної імплантації. Крім того, окремо заступниця зазначила, що значно зростає навантаження на КЛІЛ через збільшення кількості пацієнтів та підвищується потреба у витратних матеріалах.

Завдяки співпраці з міжнародними донорами у трьох амбулаторіях міста проводяться ремонтні роботи та забезпечення новими меблями.

Наталія Іваньо доповіла про отримання та розподілення гуманітарної допомоги у громаді, та акцентувала на тому, що все менше до Покровської ТГ поступає наборів з харчовими продуктами. Є висока потреба у гігієнічних засобах, наявні набори такого характеру розподіляються сьогодні лише серед пільгових категорій мешканців.

Через посилення ворожих атак на громаду, ККСН проводить актуалізацію населення, яке проживає сьогодні у громаді.  Квартальні та старші будинків обходять житлові райони та проводять перепис мешканців, аби у надзвичайних випадках мати уявлення про кількість мешканців в тому чи іншому районі міста.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Деколонізація публічного простору: в Покровській ТГ провели демонтаж пам’ятника Максиму Горькому

Відповідно до закону України про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізації топонімії, тривають процеси очищення публічного простору від елементів радянських наративів по всій країні.

eye

54

Громада 1

17 травня 2024 17:05

БФ «Янголи Спасіння» продовжує видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми в Покровській ТГ

У співпраці з Покровською міською військовою адміністрацією, благодійний фонд «Янголи Спасіння» продовжує організацію видачі гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

30

Громада 1

17 травня 2024 16:10

Для безпеки пацієнтів: у Покровській КЛІЛ облаштовують укриття

Війна поставила під питання безпеку мешканців Донеччини. Аби вберегти життя пацієнтів закладів охорони здоров'я Покровської громади, за підтримки соціально відповідального бізнесу облаштовують безпечні укриття

eye

72

Громада 1

17 травня 2024 15:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію