• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

«Потрібно говорити про потреби українських міст та доносити їх до інших країн», – генеральний директор ГО «Український фокус» Брок Бірман під час візиту до Покровської громади 

eye

549

30.06.2023 21:06

Новини громад

img

Сьогодні, 30 червня, відбулась зустріч генерального директора американської громадської організації «Український фокус» Брока Бірмана з керівниками Донецької обласної та Покровської міської ВА, у ході якої були оговорені нагальні потреби громад регіону, зокрема, Покровської. 

Про стан справ у громаді іноземним гостям розповів начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк: 

«По-перше, висловлюємо подяку уряду та народові Америки за систематичну підтримку. Покровськ — тилове місто, на базі якого створено евакуаційний хаб. До нього з різних куточків Донеччини евакуюють мешканців. Сьогодні у нашій громаді офіційно зареєстровано понад 8 тисяч ВПО, яким ми надаємо допомогу з різних питань». 

Одним з таких є житлове питання, тож керівники Покровської МВА звернулись до керівника «Українського фокусу» з проханням про допомогу в облаштуванні гуртожитку для ВПО. 

В якому стані наразі будівля та що треба в ній змінити, аби мешканці, евакуйовані із зон бойових дій, відчували себе комфортно, представники американської сторони подивились «на місці». 

Під час зустрічі сторони обговорили безпекову ситуацію. Зараз в Покровській ТГ нараховується 900 пошкоджених об’єктів. Росіяни цілеспрямовано нищать інфраструктуру громад Донеччини, руйнують школи та дитячі садки. Тим самим, позбавляють дітей можливості розвиватися та здобувати освіту. 

Наочним прикладом цього є пошкоджений в наслідок обстрілу восени минулого року НВК №2. 

Під час зустрічі окрему увагу було приділено і темі медицини та надання якісних послуг населенню. 

Представники ГО «Український фокус» ознайомились з роботою Покровської КЛІЛ та поспілкувались з керівницями медичних установ міста. 

За словами Брока Бірмана, сьогодні надзвичайно важливо говорити про потреби українських міст та доносити їх до інших країн. 
Пан Бірман пообіцяв, що після повернення до США зустрінеться з губернаторами різних штатів для того, щоб визначити максимально результативний варіант партнерства з Донецькою областю, а після цього розвивати партнерські стосунки між містами Донеччини та США.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Зарядні станції та генератори для безперебійної роботи структурних підрозділів МВА: комісія розподілила чергове надходження гуманітарної допомоги

Сьогодні, 5 липня, за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги.

eye

18

Громада 1

05 липня 2024 12:55

По вулиці Київська працівники КП «Покровськводоканал» працюють над заміною трубопроводу

Для оптимізації системи водопостачання та покращення надання послуг мешканцям Покровської громади фахівці КП «Покровськводоканал» продовжують заміну водопровідних мереж.

eye

11

Громада 1

05 липня 2024 12:20

Вакцинація в Покровській громаді: турбота про здоров'я дітей та дорослих

Вакцинація — це важливий захід, який допомагає захистити здоров'я як дітей, так і дорослих. У Покровській громаді цей процес організований на високому рівні, що дозволяє кожний охочий отримати необхідні щеплення.

eye

20

Громада 1

05 липня 2024 11:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію