• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Стан централізованої системи питного водопостачання розглянули на комісії ТЕБ та НС

eye

482

30.06.2023 16:11

Новини громад

img

30 червня під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка відбулось засідання комісії з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій було розглянуто питання щодо стану води, яку отримують мешканці громади. 

Як повідомив директор КП «Покровськводоканал» Руслан Ліннік, 25 травня поточного року через руйнування дамби Карлівського водосховища,  Покровська ТГ залишилася без централізованого водопостачання.

 З метою термінового забезпечення міст та районів послугою з водопостачання, регіональною комісією з питань ТЕБ та НС було прийнято рішення залучити альтернативне технічне джерело водопостачання з відповідним підключенням до наявних мереж та об’єктів Покровського РВУ КП «Компанія «Вода Донбасу». 

«КП «Компанією «Вода Донбасу» здійснюється постійний відбір та аналіз проб води на виході з модульної фільтрувальної установки. За результатами дослідження встановлено перевищення показників, що своєю чергою, не може гарантувати подачу води споживачам належної якості згідно з ДСанПіН», - зауважив Руслан Ліннік. 

Враховуючи порушення технології  отримання води з р. Сіверський Донець, а також відсутність рідкого хлору (через безпекову ситуацію в області) та інших знезаражувальних та дезінфекційних речовин, забезпечити якість води, яка буде відповідати вимогам ДСанПіН в наявних умовах наразі неможливо.

За результатами доповіді, з урахуванням обговорення «водного питання», члени комісії вирішили дозволити КП «Покровськводоканал» подачу води негарантованої якості до централізованої системи питного водопостачання протягом дії воєнного стану в Україні та 6 місяців після місяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Запрошуємо підприємців приєднатися до другого діалогу між владою та бізнесом за темою «Програма підтримки громадян «Національний кешбек: Зроблено в Україні»

Зустріч відбудеться в рамках роботи регіональної онлайн-платформи «Діалог влади та бізнесу», яка створена за дорученням Президента Україна Володимира Зеленського для оперативного вирішення поточних проблемних питань підприємців.

eye

22

Новини громад

23 жовтня 2024 14:19

Понад 600 осіб евакуйовано за 2 місяці: благодійники дають шанс на безпечне життя

З серпня поточного року, коли ворог підійшов впритул до околиць Покровської ТГ, значно зросли ворожі обстріли з різних видів озброєння, збільшилися людські жертви та руйнування.

eye

103

Громада 1

22 жовтня 2024 12:30

Делегація з Покровської ТГ взяла участь у саміті «Громади в дії» у м. Дніпро

Представники Покровської громади долучилася до саміту «Громади в дії», який відбувся в місті Дніпро. Цей захід є продовженням ініціативи «Зцілення громад», метою якої є відновлення та розвиток місцевих спільнот через підвищення їхньої самостійності.

eye

90

Громада 1

22 жовтня 2024 11:10

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію