• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Котельню, яка опалює селище Динзаводу, ретельно готують до наступного опалювального сезону

eye

371

29.06.2023 16:39

Новини громад

img

Котельня №14, що обігріває будинки мешканців селища Динзаводу, одна з найбільших у місті та найстаріших. Минулого року, через щоденні відключення електро- та водопостачання, відбувалися постійні пориви мережі та зупинка котлів. Зараз на котельні тривають капітальні ремонтні роботи з заміни обладнання.

За словами заступника начальника Покровської МВА Олексія Стебеля, КП «Покровськтепломережа» надає послуги мешканцям 504 житлових будинків та 120 бюджетним установам. У громаді 23 працюють 23 котельні, 20 з яких – на балансі Тепломережі. 

«Сьогодні по усім напрямкам та об`єктам триває робота з підготовки до майбутнього опалювального сезону. Такого навантаження на ремонтні бригади вже не було декілька років. Минула зима видалась досить складною. Ми не лише ліквідовували аварійні ситуації, а й складали карту місць, де існують проблеми. Одним з них є селище Динасового заводу», - зазначив Олексій Стебель. 

Котельня №14 – одна з найстаріших. Працює з 1947 року. Саме через такий поважний вік більшість обладнання вже застаріло і вже давно потребувало капітального ремонту. 

«Була дуже важка зима: постійні пориви та аварії. Люди працювали цілодобово, щоб дати мешканцям селища тепло. Взагалі стояло питання щодо неможливості запустити котельню. Крім відсутності централізованого водопостачання, люди розбирали воду з системи, спускали з батарей», поділилась спогадами майстриня дільниці № 2 Віра Циганок. 

Аби уникнути подібних ситуацій в майбутньому сезоні, комунальники вже зробили великий обсяг робіт. 

«На даний час 100% виконаний ремонт насосного обладнання - це близько 12 одиниць насосів. Повністю замінена запірна арматура, засувки, виконана заміна теплових мереж. Все обладнання ремонтується власноруч, силами робітників підприємства. В планах виконати підрядною організацією ремонт двох котлів цієї котельні зі 100% заміною теплових труб. Здати ці котли планується в кінці вересня», - розповів директор КП «Покровськтепломережа» Дмитро Гордієнко. 

Заміна запірної арматури для комунальників - надзвичайно важливий процес. Робиться це для того, аби мати можливість в умовах зими та морозу відсікати один будинок, в якому стався порив, а не зупиняти їх цілий ряд. 

Аби котельня працювала безперебійно, по гуманітарній програмі тепломережа отримала потужний генератор потужністю 250 кВт. Його встановити планують саме на котельню №14. 

«Вже розпочалися підготовчі роботи з встановлення низьковольтного мережевого насоса на 380 вольтів. Якщо працюватиме генератор, у випадку  відключення електропостачання та зупинки котлів, теплоносії в системі продовжуватимуть циркулювати. Це дасть можливість не заморозити систему і підтримувати циркуляцію теплоносіїв до 10  годин», - додав Дмитро Гордієнко. 

Щодо переходу на альтернативне теплопостачання, то і в цьому напрямку триває робота.

Як зауважив Олексій Стебель, сьогодні разом з Облгазом розробляється технічна документація.

«Ми розуміємо, що за такий короткий термін складно виконати весь обсяг робіт. Тож наступний сезон 14 котельня також буде працювати для подачі теплоносія. Ми виконуємо ремонтні роботи, вкладаємо кошти в модернізацію систем, ремонт котлів, арматури. Впевнений, що взимку мешканці Покровської громади отримають якісні послуги», - зауважив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

31

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

37

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

21

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію