• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Відбулось обговорення питань протидії домашньому насильству та торгівлі людьми

eye

620

29.06.2023 16:05

Новини громад

img

У Покровську працює координаційна рада з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, яка виступає дорадчим органом зі взаємозв'язку громадськості та органів влади.

Сьогодні під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Маргарити Ідрісової відбулось чергове засідання ради, на яке вперше завітала начальниця Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання ДонОДА Лілія Золкіна.

Варто зазначити, що станом на сьогодні зафіксовано зріст випадків домашнього насильства та торгівлі людьми.

"Під час засідання розглянули низку "болючих" питань. Втім, ми бачимо, що Покровська МВА із залученням фахівців та громадських організацій працює над посиленням протидії цим ситуаціям, та проводять роз'яснювальну роботу зі всіма верствами населення", - підкреслила Лілія Золкіна. 

Зауважимо, що на розгляд членів координаційної ради, до складу якої також входять фахівці та представники громадських організацій виносяться проблемні питання, над вирішенням яких працюють під час засідань. Так, дорадча рада приймає рішення, що підписується головою ради, після чого передається на виконання. 

Обговорення членів координаційної ради було зосереджено на питанні щодо роботи Центру для допомоги людям, які потерпають від домашнього насильства. Крім того, було внесено зміни до плану дій. 

"Дуже плідно сьогодні попрацювала наша комісія, вирішили багато питань. Також взяли до уваги зауваження, які вже взято на опрацювання. Продовжуємо розробляти план заходів на друге півріччя. Плануємо додати до них більше заходів інформаційного характеру, щоб люди були обізнані щодо алгоритму дій у разі небезпечної ситуації. Це допоможе не втратити дорогоцінний час та врятувати своє життя", - зауважила заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

Участь у засіданні ради також взяли представники кар'єрного та бізнес хабу "ВОНА" (проєкт UNFPA Ukraine), які пропонують послуги з працевлаштування постраждалих від домашнього та гендерно – зумовленого насильства жінок.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію