• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровський відділ культури в воєнний час: оцифрування музейних колекцій та активна участь у громадських проєктах

eye

458

29.06.2023 14:29

Новини громад

img

В умовах повномасштабної війни відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини Покровської міської ради продовжує надавати якісний культурний продукт мешканцям громади в онлайн-форматі. 

“Протягом року нами проводилася робота зі збереження нематеріальної культурної спадщини Донеччини і моніторинг стану забезпечення та використання релігійними організаціями культових споруд та земельних ділянок, моніторинг стану об’єктів культурної спадщини, укладання охоронних договорів”,  - поділилась начальниця відділу культури Олена
Олехнович під час апаратної наради, яка відбулась 28 червня.

Окрім того, відділ культури уклав домовленості з онлайн-платформою Save for spot, що надає цільову фінансову допомогу закладам культурного сектору. Також було підписано Меморандум про співпрацю з Національним музеєм Голодомору з метою спільної роботи над проєктами, спрямованих на підвищення обізнаності суспільства про події 1932-1933 років.

У громаді розпочато реалізацію проєкту "Музейна цифрова спільнота - освітньо-практичний проєкт з оцифрування музейних колекцій" за підтримки Українського культурного фонду. В рамках нього планується переведення в цифровий формат 200 предметів музею. Також триває робота з оцифрування та каталогізації вже оцифрованих музейних предметів.

Працівниками відділу культури проведено понад 600 заходів, якими охоплено близько 25000 осіб, що майже на 30% вище, ніж відповідний період 2022 року.

На базі міської публічної бібліотеки ім. Т.Г. Шевченко організований популярний громадський рух «Буккросинг», який має на увазі, що людина, прочитавши книгу, може передати її іншій, а  та своєю чергою може повторити процес. 

Великою популярність користується послуга бібліоняня, коли батьки залишають дитину в бібліотеці на деякий час під доглядом бібліотекарів, а самі мають можливість піти у справах.

До Всесвітнього дня книги та авторського права в Покровській центральній міській бібліотеці ім. Т.Г. Шевченка вийшла книга «Продовж поезії танок», до якої увійшли твори 20 учасників літературної гри. Збірка проілюстрована світлинами нашого земляка Павла Рекуненка.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну музична школа ім.Миколи Леонтовича та КПСМНЗ «Родинська музична школа» перейшли на дистанційне навчання. 

Найяскравішими подіями минулого навчального року було шість сольних концертів учнів музичних шкіл, що є дійсно високим показником якісної роботи викладачів, враховуючи складні умови навчання.  Також наші учні та зразкові дитячі ансамблі продовжували активно брати участь у конкурсах різних рівнів (міжнародних, всеукраїнських, обласних). На сьогодні список перемог у конкурсах за навчальний 2022-2023 рік такий: 75 конкурсів та 165 переможці: Гран-прі – 14, лауреатами різних ступенів стали   – 151 учень.   

Один учень отримує творчу обласну стипендію та 6 учнів – стипендію міського голови.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

12

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

12

Новини громад

03 травня 2024 14:00

Мешканців громади привітали з Великодніми святами

Напередодні Великого Христового Воскресіння, яке віряни східного обряду цьогоріч відзначатимуть 5 травня, вже за доброю традицією мешканці громади отримали від Покровської МВА вітання та запашні паски.

eye

23

Громада 1

03 травня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію