• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Розвиток медичної галузі, компенсація за пошкоджене майно та освітні здобутки: керівники управлінь звітували про I півріччя поточного року

eye

345

28.06.2023 14:08

Новини громад

img

Сьогодні, 28 червня, під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка відбулась апаратна нарада, під час якої були заслухані звіти про роботу управлінь та структурних підрозділів міської ради. 

У рамках програми "єВідновлення" продовжується робота комісії з компенсації за пошкоджену нерухомість у Покровську. На сьогодні вже подано 25 заявок на отримання компенсації, з яких 16 стосуються приватного сектору, а 9 — квартир у багатоквартирних житлових будинках. Про це доповіла завідувачка сектору з обліку та розподілу житла житлово-комунального відділу Покровської міської ради Ольга Тітова.

Про ситуацію у сфері освіти доповіла начальниця відділу освіти Любов Воротинцева. За її словами Покровська громада майже не втратила контингент учнів. В умовах воєнного часу та постійного дистанційного навчання освітні заклади закінчило 8372 школяра.

Про якість навчання яскраво свідчить й кількість медалістів - випускників 11 класів. З 494 учнів золоті медалі отримали 50 випускників, срібні - 17. 9 клас в цьому році закінчили 814 учнів, з яких 95 одержали свідоцтво про здобуття базової загальної середньої освіти з відзнакою.

Цьогоріч у планах освітян відкриття 29 перших класів та 23 - десятих. При цьому, на території громади продовжує функціонувати «Інклюзивно-ресурсний центр», де дітям надають комплексну психолого-педагогічну оцінку та корекційно-розвиткові послуги.

Про розвиток медичної галузі під час апаратної наради доповів начальник відділу охорони здоров`я Олександр Овчаренко. 

За його словами, у другому півріччі 2023 року планується відкриття травматологічного відділення на 15 ліжок зі штатною чисельністю медичного персоналу у кількості 16 одиниць.

У КП «Покровська міська стоматологічна поліклініка» проводиться розробка тарифів на медичні послуги. Для зручності сплати за послуги встановлено термінал. З травня поточного року стоматологія працює щодня. 

«Медичні установи продовжують працювати у штатному режимі. У 2023 році КП «ЦПМСД» укладено договори з НСЗУ за трьома пакетами, КНП «Покровська клінічна ЛІЛ» укладено договори по 22 пакетам, КНП «Покровська міська лікарня» укладено договори за 6 пакетами. КНП «Родинська міська лікарня»  укладено договори за 5 пакетами. КНП «Покровська міська лікарня» та КНП «Родинська міська лікарня»  уклали договори за 57 пакетом «Готовність та забезпечення надання медичної допомоги населенню яке перебуває на території, де ведуться бойові дії», - зазначив Олександр Овчаренко. 

В умовах повномасштабної війни, відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини Покровської міської ради зберіг кадровий потенціал та продовжує забезпечувати функціонування всіх закладів культури.

За словами начальниці відділу Олени Олехнович, розпочата реалізація проєкту за підтримки УКФ  - «Музейна цифрова спільнота - освітньо-практичний проєкт з оцифрування музейних колекцій», в рамках якого будуть оцифровані топ 200 музейних предметів музею. Продовжується робота з оцифрування та каталогізації оцифрованих музейних предметів.
Крім того, для підвищення обізнаності українського суспільства з історії було підписано Меморандум про співпрацю з Національним музеєм Голодомору. 

Крім того, Центральна міська публічна бібліотека ім. Т.Г. Шевченка стала Літературним Хабом Донеччини та сприяє розповсюдженню книг серед бібліотек області.

Про здобутки спортсменів керівникам Покровської МВА доповів начальник Управління сім`ї, молоді та спорту Віталій Щербинка. 

Від Донецької області  до складу  Національної збірної команди України увійшли 4 спортсмени з олімпійських та 8 неолімпійських видів спорту, ще 3 спортсмени з видів спорту серед осіб з інвалідністю. Крім того, 9 тренерів Покровської громади обрано старшими тренерами Донецької області з видів спорту у різних вікових категоріях.

На сьогодні 24 спортсмени отримують стипендії для обдарованих дітей та молоді у Покровській громаді у сфері фізичної культури та спорту.

«Виплати здійснюються щомісяця у розмірі 1000, 1100 та 1200 грн у залежності від вікових категорій. Також 10 спортсменів і тренера отримали одноразову грошову винагороду на загальну суму 49 тис. грн», - зазначив Віталій Щербинка.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

40

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

39

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

50

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію