• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровська МВА долучилася до тренінгу з протидії торгівлі людьми: Комплексне реагування на проблему та захист прав постраждалих

eye

522

26.06.2023 13:05

Новини громад

img

У місті Дніпро, 22 червня розпочався дводенний тренінг “Посилення спроможності місцевих механізмів взаємодії в галузі боротьби з торгівлею людьми”. Цей тренінг є частиною проєкту "Комплексне реагування на проблему торгівлі людьми, експлуатації та гендерно зумовленого насильства, а також захист прав постраждалих від війни осіб в Донецькій області". 

Проєкт реалізується громадською організацією "Альянс за громадянські права" за сприяння Донецької облдержадміністрації, Міжнародної організації з міграції (МОМ) та з фінансовою підтримкою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерства закордонних справ Норвегії.

Від Покровської громади участь у заході взяла заступниця начальника Управління сім’ї, молоді та спорту Покровської міської ради Яна Штурхецька. 

Протягом тренінгу були розглянуті різні аспекти торгівлі людьми, зокрема міфи, стереотипи та факти, масштаби торгівлі людьми, актуальні тенденції в цій сфері, причини та наслідки цього злочину. Було також досліджено групи ризику, стадії торгівлі людьми та основні ознаки цього явища. 

Окрема увага була приділена нормативно-правовій базі протидії торгівлі людьми, яка включає як міжнародні, так і національні законодавчі акти. Також були розглянуті відмінності між торгівлею людьми та іншими формами порушення прав людини, такими як порушення трудового законодавства, погані умови праці та нелегальне працевлаштування.

“Цей тренінг є важливою ініціативою, спрямованою на посилення захисту осіб, які постраждали від торгівлі людьми та експлуатації, а також тих, чиї права були порушені внаслідок конфлікту”, – поділилася враженнями від заходу Яна Штурхецька. 

Організатори тренінгу планують, що його результати будуть використані для подальшого покращення роботи місцевих механізмів протидії торгівлі людьми та підтримки постраждалих осіб. 

Подібні проєкти допомагають підвищити обізнаність, зміцнити юридичну базу та підвищити ефективність заходів протидії цьому серйозному порушенню прав людини.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

40

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

39

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

50

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію