• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Гуртожиток для ВПО у Покровську облаштовують сучасною технікою

eye

714

23.06.2023 16:01

Новини громад

img

У Покровській громаді продовжують створювати комфортні умови для громадян, які вимушені були покинути свої домівки. Так, гуртожиток на вул. Ольшанського, де наразі проживає 56 осіб, нещодавно поповнився новою побутовою технікою. Електроплити, пральні та сушильні машини, чайники та мультиварки передала громаді ГО «Авдіївка. Платформа спільних дій» в рамках програми Flexible Small Grants (FSG), що реалізується за підтримки Угорської Екуменічної Служби Допомоги. 

Як зазначають самі мешканці гуртожитку, завдяки новим приладам  стало комфортніше та швидше виконувати побутові справи.

«Приємно, що про нас дбають. Тішусь, що без проблем можу попрати та посушити одяг. Раніше були з цим проблеми, а тепер можу не перейматися за це, до того ж, нова техніка значно економить час», - поділилась мешканка гуртожитку Олена Гаврилівна.

Проходячи повз кухню можна відчути «смачні» аромати  - це сусідка Олени, Наталія Ковальчук випробовує нову електроплиту,  готуючи справжній український борщ.  

«Раніше, коли були старі плити, на приготування борщу доводилось витрачати більше двох годин. А зараз вода закіпає менш ніж за 5 хвилин, паралельно смажу овочі. Так, за півгодини вже можна буде смакувати», - зауважила Наталія. 

Наразі техніку підключено частково, оскільки у гуртожитку тривають ремонтні роботи, зокрема облаштування душової кімнати, пральні та харчового блоку, де буде встановлено нову побутову техніку.  Роботи триватимуть до вересня.

«Покровська МВА комплексно працює над інтеграцією ВПО у нашу громаду. Одним із напрямків є надання та облаштування житла для них. У цьому нам допомагають донори: Угорська екуменічна служба допомоги та ГО "Авдіївська платформа спільних дій". Дякуємо та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю", - підкреслила заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна.

Матеріали для ремонту гуртожитку придбали за кошти місцевого бюджету. Після облаштування кімнат гуртожиток, як і сьогодні, прийматиме всіх бажаючих знайти тимчасове житло.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровській громаді розглядають можливість реалізації проєкту «Дитячий безпечний простір»

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо провели зустріч із керівником гуманітарного центру ГМ  "Проліска" Донецької області Євгеном Ткачовим, під час якої обговорили питання щодо облаштування на базі укриттів дит

eye

24

Громада 1

30 квітня 2024 15:00

Від БО GEM 6000 родин з Покровської громади безоплатно отримали насіння

У рамках тісної співпраці з Global Empowerment Mission та Howard G. Buffett Foundation до Покровської ТГ надійшов черговий гуманітарний вантаж – посадковий матеріал для весняної посівної.

eye

26

Новини громад

30 квітня 2024 14:21

Знання - ключ до безпеки на роботі

Як показують результати аналізу нещасних випадків на робочих місцях, частою причиною травмування, включаючи випадки з летальним наслідком, є недостатнє або неналежне навчання з охорони праці.

eye

16

Новини громад

30 квітня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію