• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Дія.Освіта дозволить вимушеним переселенцям та всім іншим безплатно отримати нові навички та зробити крок назустріч новій професії

eye

361

20.06.2023 14:40

Новини громад

img

Дія.Освіта - це наступний етап еволюції проєкту Дія.Цифрова освіта, який стартував у 2020-му і був зосереджений на цифрових навичках і цифровій грамотності, повідомляє Міністерство цифрової трансформації України. Офлайн-складова проєкту — мережа хабів цифрової освіти по всій Україні, куди кожен українець може завітати та безоплатно пройти навчання цифрової грамотності. Це партнерські установи: бібліотеки, школи, університети, компанії й приватний сектор, IT-організації, ЦНАПи, громадські організації. 

У 2021 році частка українців, цифрові навички яких нижче позначки «базовий рівень», скоротилась в порівнянні з 2019 роком на 5,2% або ж на 1,42 млн людей і наразі становить 47,8%. Тобто 1,42 млн українців, які взагалі не мали базової цифрової грамотності, підвищили свій рівень цифрових навичок. Це дозволяє отримувати державні послуги онлайн, якісно підвищити рівень життя, впевнено користуватися соціальними мережами та інтернетом.

Зараз офіційно зареєстровані майже 5 млн вимушених переселенців. За міжнародними оцінками, їх ще більше — близько 7 млн людей. При цьому бойові дії тривають там, де раніше були зайняті 10 млн працівників. Щонайменше 5 млн з них втратили роботу. Чимало людей лишилися і без домівки, і без роботи.

Дія.Освіта дозволить вимушеним переселенцям, людям, що втратили роботу, та всім іншим громадянам і громадянкам безплатно отримати актуальні знання та навички в зручному та інклюзивному форматі. Дія.Освіта — це унікальна  можливість отримати нові навички та зробити крок назустріч новій професії. 

Що таке Дія.Освіта для користувача

Це освітні серіали, що дозволять познайомитися з новими кар‘єрними можливостями та зробити перший крок до нової професії або зміни роботи.  

Будь-хто може обрати персональну траєкторію навчання — і вивчати саме ті теми, які цікавлять найбільше. А для тих, хто ще не визначився з пріоритетами, доступний тест для пошуку професії — на основі відповідей користувача йому будуть запропоновані рекомендації щодо навчання та перелік актуальних для вас вакансій.

Тематика освітніх серіалів надзвичайно широка: від дата-аналітика до баристи, від таргетолога до пекаря, від тестувальника програмного забезпечення до пакувальника. Пріоритет — на професіях, що мають попит на ринку праці. Також на платформі можна переглядати освітні серіали із цифрової грамотності чи кібербезпеки. Абсолютно всі вони є безплатними та доступні всім охочим, і завжди такими залишатимуться.

Окрім формату освітніх серіалів у форматі едьютейнмент та мікронавчання, на Дія.Освіта також доступні профорієнтаційні тести, подкасти, вебінари, гайди. Наша кінцева мета — навчити людей цифровій грамотності та вирішити проблему з високим рівнем безробіття через рескіллінг та апскіллінг онлайн. 

Обличчями багатьох курсів стали українські зірки та лідери і лідерки думок. На додаток до теоретичної частини можна проходити симулятори з реальними задачами, з якими стикаються працівники у різних сферах.

Після успішного завершення навчання кожен отримує сертифікат, який можна додавати у резюме.

За інформацією Міністерства цифрової трансформації України

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровській громаді розглядають можливість реалізації проєкту «Дитячий безпечний простір»

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо провели зустріч із керівником гуманітарного центру ГМ  "Проліска" Донецької області Євгеном Ткачовим, під час якої обговорили питання щодо облаштування на базі укриттів дит

eye

28

Громада 1

30 квітня 2024 15:00

Від БО GEM 6000 родин з Покровської громади безоплатно отримали насіння

У рамках тісної співпраці з Global Empowerment Mission та Howard G. Buffett Foundation до Покровської ТГ надійшов черговий гуманітарний вантаж – посадковий матеріал для весняної посівної.

eye

29

Новини громад

30 квітня 2024 14:21

Знання - ключ до безпеки на роботі

Як показують результати аналізу нещасних випадків на робочих місцях, частою причиною травмування, включаючи випадки з летальним наслідком, є недостатнє або неналежне навчання з охорони праці.

eye

19

Новини громад

30 квітня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію