• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Картографування збитків, пов’язаних із війною: у Покровську створено онлайн платформу з інформацією про пошкоджені об’єкти

eye

287

21.06.2023 18:23

Новини громад

img

Ще у лютому поточного року Покровська громада пройшла відбір на участь у проєкті від ПРООН «Створення інтерактивної онлайн-платформи для картографування збитків, пов’язаних із війною, з класифікацією зруйнованих об’єктів за типом та ступенем пошкодження з використанням геоінформаційних систем».

Серед 120 громад була відібрана «двадцятка», до якої увійшла й Покровська ТГ. Протягом трьох останніх місяців представники Покровської МВА працювали над збором даних щодо пошкоджених війною об’єктів та вносили їх до онлайн-платформи. 
Результати напрацювань Покровська сьогодні під час форуму, який відбувся в Києві, презентував начальник Управління капітального будівництва Данил Проскуренко. 

«На сьогодні в Покровській громаді нараховується близько 700 зруйнованих в наслідок обстрілів об’єктів. Їх було ретельно обстежено та внесено до онлайн-платформи з прив’язкою до мапи, детальним описом типу руйнування та фотографіями. Надалі ці дані планується інтегрувати в реєстр зруйнованих об’єктів в «Дії», - розповів Данил Проскуренко. 

Під час заходу, участь в якому взяли представники ПРООН, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Асоціації міст України, органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, експертного середовища, кожна з громад мала можливість презентувати власні проєкти; обговорити особливості фіксації пошкоджень земельних ділянок, будівель та споруд; практичного використання зібраної інформації, важливість якісних та актуальних даних про стан втрат громади під час війни для прийняття стратегічних рішень, спрямованих на відновлення та розвиток постраждалих територій. 

На прикладах зібраних даних учасники форуму розглянули досвід громад щодо збору даних у фіксації руйнувань та спільно обговорили Програму комплексного відновлення – інструмент залучення інвестицій у громаду.

Для довідки. Захід організовано за підтримки ПРООН в Україні у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу. Програму ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP) реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).
Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Канади, Данії, Німеччини, Японії, Нідерландів, Польщі, Швеції і Швейцарії.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровську волонтери World Central Kitchen годують нужденних гарячими обідами

Під час війни, коли люди опиняються у скрутному становищі, важливо мати підтримку та отримувати допомогу. Саме цю місію виконує глобальна неурядова організація World Central Kitchen.

eye

0

Новини громад

06 травня 2024 15:20

Лише за минулий місяць лікарі Центру первинної ланки медицини надали допомогу понад 8 тисячам пацієнтів

У Центрі первинної медико-санітарної допомоги міста Покровськ продовжується активна медична робота, спрямована на забезпечення належного рівня медичної допомоги населенню.

eye

3

Громада 1

06 травня 2024 15:00

ДТЕК Донецькі електромережі повернув світло для понад 53 тисяч родин за тиждень

З 29 квітня по 5 травня фахівцям ДТЕК Донецькі електромережі вдалося відновити електропостачання для мешканців 97* населених пунктів, постраждалих внаслідок постійних ворожих обстрілів

eye

12

Новини громад

06 травня 2024 14:34

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію