• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Стан укриттів та безпекова ситуація в громаді: керівники установ звітували про роботу

eye

486

14.06.2023 13:32

Новини громад

img

Сьогодні, 14 червня, під головуванням заступника начальника Покровської МВА Олексія Стебеля та за участі керівників відділів та управлінь Покровської міськради та військової адміністрації відбулась апаратна нарада. 

Під час засідання особливу увагу було приділено технічному стану найпростіших укриттів та їх оснащенню. Сьогодні в громаді 232 придатні  до використання захисні споруди, які мають запас медикаментів, питної води та харчових продуктів. 

«Виконується постійний контроль за станом та доступністю захисних споруд цивільного захисту, включаючи систематичні оперативні перевірки, які проводяться навіть у нічний час. Головна мета цих перевірок - забезпечити, щоб захисні споруди були в належному стані та безперешкодним чином доступними для населення. Це забезпечує готовність до надзвичайних ситуацій в громаді», - зауважив в.о.начальника відділу з питань безпеки, запобігання та виявлення корупції Олег Коломійцев. 

Про протипожежну безпеку в літній період та обмеження відвідування берегової зони водних об’єктів доповідав начальник 9 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Донецькій області Віталій Кінц.

За його словами, протягом місяця рятувальники здійснили 60 виїздів на гасіння пожеж, під час яких загинуло 6 осіб. Під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій силами рятувальників було врятовано 3 людини та 11 будівель.

Задля запобігання трагічним випадкам під час відпочинку на водних об’єктах, представники пожежно-рятувального загону провели роз`яснювальну роботу щодо правил поводження на водоймищах та роздали мешканцям громади інформаційні листівки. 

Обговорили під час апаратної наради й стан злочинності в громаді. Як зазначив т.в.о.начальника Покровського РУП ГУНП полковник Станіслав Загурський, за 5 місяців поточного року до чергової частини поліції надійшло 4885 заяв і повідомлень про кримінальні, адміністративні правопорушення, 608 з ознаками кримінального правопорушення.
Наразі правоохоронці фіксують зростання кількості шахрайств, пов’язаних зі здійсненням фінансових операцій через інтернет-повідомлення. Тож закликають громадян бути обачними та ретельно перевіряти отриману інформацію. 

Про стан електропостачання присутнім доповів начальник АТ «ДТЕК Донецькі електричні мережі» Віталій Асіненко:
«За минулий місяць було зафіксовано 170 технологічних відключень ліній та 2 повних знеструмлення громади у зв’язку з ракетними обстрілами та пошкодженням обладнання. За заявами абонентів про відсутність електропостачання здійснено 330 виїздів бригад та 66 для погодження земельних робіт. Кожного дня працює близько 5 бригад». 

Заслухали присутні також доповідь начальниці Управління по роботі з територіями Олени Носач про життєдіяльність громади, закцентувавши на вирішенні «водного питання». 

«Фахівці КП «Покровськводоканал» вже пробурили свердловини у с. Котлине, с. Успенівка, с. Першотравневе. У селах Звірове, Надеждинка, Новопавлівка планується закінчити роботи до кінця цього тижня. У селі Ясенове  колодязь загального користування було обладнано новим насосом та допоміжним обладнанням для зручності забору води», - зазначила Олена Носач. 

Мешканці старостинських округів отримують гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів, ковдр, постільної білизни, засобів гігієни, ємностей для води. Крім того, отримують посадковий матеріал та насіння. 

Для зручності мешканців найвіддаленіших сіл курсує соціальний автобус, яким кожен бажаючий може дістатись міста.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

15

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

26

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

15

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію