• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У старостинських округах Покровської громади бурять свердловини і готуються до ремонту доріг

eye

288

14.06.2023 14:30

Новини громад

img

Про стан справ у 9 старостинських округах, які охоплюють 40 населених пунктів та де проживає 14712 осіб під час апаратної наради доповіла начальниця Управління по роботі з територіями Покровської МВА Олена Носач.

Щодо буріння свердловин на території старостинських округів - КП «Покровськводоканал» вже пробурила свердловини у с. Котлине, с. Успенівка, с. Першотравневе. У селах: Звірове, Надеждинка, Новопавлівка планується закінчити роботи до кінця цього тижня. У селі Ясенове  колодязь загального користування було обладнано новим насосом та допоміжним обладнанням для зручності забору води.

"У 8-ми старостатах згідно з розробленим графіком КП «Покровськводоканал» здійснюється підвіз питної води та, за потреби, технічної. Впродовж місяця Чеська гуманітарна організація «Людина в біді» надає допомогу у підвезенні питної води до сіл Зелене, Новий Труд, Даченське, частково до Новопавлівки. Є попередня домовленість з організацією щодо надання ємностей для зберігання води для мешканців 6 старостинських округів", - розповіла Олена Носач.

Крім того, вона зазначила, що всі старостати працюють у штатному режимі. Стаціонарні та мобільні відділення Укрпошти надають послуги громадянам, працівники УСЗН та лікарі амбулаторій й медпунктів тимчасового базування здійснюють прийоми мешканців, працюють продовольчі магазини.

В наслідок агресії росії на території старостинських округів громади зруйновано 205 будівель. Працівники ЦНАПу зафіксували та внесли інформацію до Держреєстру майна.

Крім того, мешканці старостинських округів отримують гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів, ковдр, постільної білизни, засобів гігієни, ємностей для води тощо. В рамках співпраці з Донецькою експериментальною станцією НАН близько 4198 сімей громади отримали гуманітарну допомогу у вигляді посадкової картоплі (50 кг) та 12 видів насіння. 

Також ведеться робота з благоустрою, підкреслила начальниця Управління по роботі з територіями Покровської МВА. Так, в адмінбудівлях 3-х старостатів - Новоєлизаветівського, Новотроїцького, Піщанського - зусиллями ЖКВ Покровської міської ради були облаштовані санітарні кімнати та додатково відремонтований дах. 

Жителі найвіддаленіших старостинських округів - Срібненського, Новоєлизаветівського, Новотроїцького - раз на тиждень можуть скористатися соціальним автобусом, щоб у своїх справах дістатися до Покровська. 

Найближчим часом очікується проведення ремонту доріг в межах населених пунктів старостатів. Як зазначила Олена Носач, відповідні заявки вже подано.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

12

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

12

Новини громад

03 травня 2024 14:00

Мешканців громади привітали з Великодніми святами

Напередодні Великого Христового Воскресіння, яке віряни східного обряду цьогоріч відзначатимуть 5 травня, вже за доброю традицією мешканці громади отримали від Покровської МВА вітання та запашні паски.

eye

26

Громада 1

03 травня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію