• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Тарас Шевченко з джавеліном і Святогірська лавра: у Покровській бібліотеці відкрилась виставка Анатолія Нікітіна

eye

235

14.06.2023 09:18

Новини громад

img

У Покровській центральній міській бібліотеці ім. Тараса Шевченка проходить персональна виставка покровчанина, члена творчого об?єднання «Суцвіття» Анатолія Нікітіна. 

Відкриття виставки присвячене до святкування 72-го Дня народження художника.

Урочисто привітала Анатолія Володимировича директорка бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка Кристина Тумасова та від імені начальниці відділу культури Покровської міської ради Олени Олехнович вручила подяку за вагомий особистий внесок у розвиток культури і мистецтва громади.

"Такі заходи підносять моральний дух нашого народу й митців зокрема. Адже кожен з містян може насолодитись різножанровими витворами живопису, відволіктися тим самим від життєвих негараздів. Дякуємо Анатолію Володимировичу та бажаємо йому міцного здоров'я і натхнення!", - зазначила Кристина Тумасова.
 

Усі роботи Анатолія Нікітіна різні за сюжетами та техніками виконання. Так, наприклад, на одній з останніх робіт зображено Святогірську лавру, на іншій -  Тараса Григоровича Шевченка з джавеліном. До речі, ці витвори Анатолій Володимирович подарував бібліотеці, на знак подяки за організування виставки.

"Малюю майже все своє життя, але освіти художника не маю. Вчусь та знаходжу ідеї на просторах інтернету. Як було і з картиною, на якій зобразив письменника Тараса Шевченка в сучасному плакатному стилі масляними фарбами. Весь процес створення зайняв близько 2 тижнів", - поділився Анатолій Нікітін.
 

Власне, з деякими роботами митця покровчани вже були знайомі 2 роки тому. Цього ж разу Анатолій Володимирович продемонстрував не лише свої нові картини, а й ті, що належать його синові. 

Художник не веде рахунок своїм творінням, адже більшу частину з них він робить на замовлення, або дарує друзям. Однак, виставка триватиме місяць і за цей час кожен охочий може не лише ознайомитися з картинами Анатолія Нікітіна, а й придбати будь-яку з них. Частину з виручених коштів, як зазначив сам митець, буде передано на допомогу українським захисникам.

"Я планую ще більше створювати картин, присвячених українським воїнам. І бажаю кожному творити, адже це не лише заспокоює, а й діє на користь", - підвреслив Анатолій Нікітін.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Солодка підтримка для ВПО з Донеччини

Перша партія смачної гуманітарної допомоги вагою у 500 кг вже надійшла до гуманітарного хабу "Єднання" Покровської МВА у Кропивницькому. Це приємний подарунок для мешканців з Донеччини, які вимушено покинули свої домівки.

eye

12

Новини громад

04 липня 2024 17:59

За вчора ДТЕК Донецькі електромережі відновив електрику для 9 тисяч родин на Донеччині

3 липня аварійно-ремонтні бригади ДТЕК Донецькі електромережі попри всі виклики та небезпеку змогли відновити електропостачання 25 населених пунктів, знеструмлених через ворожі обстріли.

eye

21

Новини громад

04 липня 2024 11:32

Оголошено конкурс з відбору психологів

З 12 червня по 07 серпня 2024 року проводиться конкурс з відбору психологів, які можуть залучатися до кримінальних проваджень за участю малолітніх, неповнолітніх осіб через регіональні/міжрегіональні центри з надання безоплатної правничої допомоги.

eye

24

Новини громад

04 липня 2024 11:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію