• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Тарас Шевченко з джавеліном і Святогірська лавра: у Покровській бібліотеці відкрилась виставка Анатолія Нікітіна

eye

207

14.06.2023 09:18

Новини громад

img

У Покровській центральній міській бібліотеці ім. Тараса Шевченка проходить персональна виставка покровчанина, члена творчого об?єднання «Суцвіття» Анатолія Нікітіна. 

Відкриття виставки присвячене до святкування 72-го Дня народження художника.

Урочисто привітала Анатолія Володимировича директорка бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка Кристина Тумасова та від імені начальниці відділу культури Покровської міської ради Олени Олехнович вручила подяку за вагомий особистий внесок у розвиток культури і мистецтва громади.

"Такі заходи підносять моральний дух нашого народу й митців зокрема. Адже кожен з містян може насолодитись різножанровими витворами живопису, відволіктися тим самим від життєвих негараздів. Дякуємо Анатолію Володимировичу та бажаємо йому міцного здоров'я і натхнення!", - зазначила Кристина Тумасова.
 

Усі роботи Анатолія Нікітіна різні за сюжетами та техніками виконання. Так, наприклад, на одній з останніх робіт зображено Святогірську лавру, на іншій -  Тараса Григоровича Шевченка з джавеліном. До речі, ці витвори Анатолій Володимирович подарував бібліотеці, на знак подяки за організування виставки.

"Малюю майже все своє життя, але освіти художника не маю. Вчусь та знаходжу ідеї на просторах інтернету. Як було і з картиною, на якій зобразив письменника Тараса Шевченка в сучасному плакатному стилі масляними фарбами. Весь процес створення зайняв близько 2 тижнів", - поділився Анатолій Нікітін.
 

Власне, з деякими роботами митця покровчани вже були знайомі 2 роки тому. Цього ж разу Анатолій Володимирович продемонстрував не лише свої нові картини, а й ті, що належать його синові. 

Художник не веде рахунок своїм творінням, адже більшу частину з них він робить на замовлення, або дарує друзям. Однак, виставка триватиме місяць і за цей час кожен охочий може не лише ознайомитися з картинами Анатолія Нікітіна, а й придбати будь-яку з них. Частину з виручених коштів, як зазначив сам митець, буде передано на допомогу українським захисникам.

"Я планую ще більше створювати картин, присвячених українським воїнам. І бажаю кожному творити, адже це не лише заспокоює, а й діє на користь", - підвреслив Анатолій Нікітін.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

19

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

31

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

18

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію