• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

ВІДЕО. У Покровську підопічних терцентру годують гарячими обідами

eye

348

14.06.2023 10:30

Новини громад

img

З грудня минулого року в Покровську запрацювала гуманітарна їдальня. Отримати гарячі обіди можуть усі бажаючі з понеділка до суботи в обідній час. Турбуються у місті й про літніх та самотніх людей, які не можуть прийти самостійно до закладу. Страви їм приносять соціальні працівники за місцем проживання.  

Щодня в гуманітарній їдальні черги. За смачним обідом приходять до 180 мешканців та гостей міста.

За словами засновника їдальні Ігоря Виноградова, формувати запаси харчових продуктів, з яких готуються страви, активно допомагає Покровська міська військова адміністрація та фонд Карітас Маріуполь. Щодня кухарі пропонують різноманітне меню, в яке входить «гаряче», гарнір та м`ясна страва. Годують тут також людей, які не в змозі самостійно дістатись їдальні.

«З першого дня повномасштабного вторгнення Покровський терцентр ані на мить не припиняв роботу та доставляв своїм підопічним продуктові набори, ліки, засоби гігієни. Ми працюємо над тим, щоб забезпечити стареньких усім необхідним, тож було прийнято рішення організувати їм доставку гарячих обідів. Ми підписали меморандум із засновником їдальні про співпрацю і вже з 5 червня почали годувати наших бабусь та дідусів», - розповіла заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна. 

Одиноким та літнім людям, які є підопічними терцентру, соціальні працівники обіди розносять по домівках. Щотижня гарячі страви отримують 35 осіб. 

Зоя Байдикова – одна з тих, хто отримує обслуговування вдома. Жінці вже 82 роки, вона самотня та має проблеми зі здоров`ям. 

«Я майже не виходжу з дому, бо вже важко. Дуже вдячна своїй Оленці, соцпрацівниці, за її турботу та увагу. Вона у всьому допомагає – купує ліки, прибирає, приносить воду та продукти. До того ж пригощає нас, стареньких, гарячими обідами, які дуже смачні», - зазначила бабуся. 
За словами Олени Нікішової, яка допомагає стареньким вже протягом 30 років, безоплатні обіди, які готують в їдальні, є неабиякою допомогою для соцпрацівників.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

22

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

32

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

18

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію