• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

До вирішення «водного» питання» активно долучаються благодійники

eye

303

08.06.2023 10:57

Новини громад

img

7 червня керівники Покровської МВА зустрілись з представниками міжнародної організації «Solidarités International» – французькою неурядовою гуманітарною організацією, яка надає допомогу населенню, постраждалому від конфліктів та насильства, епідемій, природних чи кліматичних катастроф та економічної кризи.

Обговорили гостре для громади питання водопостачання. До 19.02.2022 року Покровська громада отримувала воду з річки Сіверський Донець, потім – з Карлівського водосховища. Але через повномасштабне вторгнення рф місцеві мешканці залишились без цих джерел.

У вирішенні «водного» питання Покровська міська військова адміністрація докладає максимум зусиль. За період 2022-2023 років фахівцями КП «Покровськводоканал» за підтримки міжнародних донорів було пробурено 45 свердловин. Ще 200 – облаштували мешканці самостійно. Але вся ця вода є технічною. 

Для забезпечення жителів питною рідиною працює 8 стаціонарних пунктів її роздачі. Також щодня, згідно зі встановленим графіком  3 машини розвозять мешканцям громади питну та технічну воду.
«Проєкт з очищення вод з альтернативних джерел вже запущено в роботу. Водогін завдовжки 2200 м змонтований із залученням сил КП «Покровськводоканал» та під?єднаний до водогону КП «Компанія «Вода Донбасу». Це альтернативне джерело водопостачання служитиме, як резервне, з обліком використаної рідини», - розповів директор КП «Покровскводоканал» Руслан Ліннік.

Керівник додав, що Покровській ТГ передбачено приблизно 5 тис. м³ води на добу за умови цілодобової роботи насосної станції, що у два рази менше, аніж необхідно для забезпечення потреб абонентів водоканалу: «Загалом мешканці Покровської громади вживають 14 тис. м³ води. Отже, 9 тис. м³ наразі не вистачає на потреби жителів».

Представники міжнародної організації «Solidarités International» оглянули свердловини, з яких мешканці набирають собі воду в ємності. Заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо розповіла гостям: «У Покровській громаді є потреба у воді як питній, так і технічній, адже у нас є 9 старостинських округів, а це 39 сіл. Ми будемо дуже вдячні нашим благодійникам за всебічну допомогу».
 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію