• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Алгоритм дій при подані заяви на надання компенсації для відновлення окремих категорій об’єктів нерухомого майна

eye

852

05.06.2023 14:05

Новини громад

img

Увага! Алгоритм дій при подані заяви на надання компенсації для відновлення окремих категорій об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією  російської федерації, з використанням електронної публічної послуги “єВідновлення”  (постанова КМУ від 21.04.2023 року №381)

КРОК 1.
Подати інформаційне повідомлення онлайн через "Дію" (у застосунку або на сайті).
Для цього треба заповнити спеціальну форму. Для цього треба зайти у "Дію", обрати розділ "послуги" та "пошкоджене майно". Далі заповнити форму, вказати всю необхідну інформацію, додати дані про об’єкт, фото/відео пошкоджень та контакти.
Якщо нерухомість є в Державному реєстрі нерухомих прав, дані про нього автоматично підтягнуться у застосунку "Дії" її власника. Тоді з меню достатньо обрати, яке саме майно пошкоджене.

КРОК 2.
Отримати Акт візуального обстеження, Акт комісійного обстеження або Акт технічного обстеження пошкодженого об’єкта нерухомості. 
Для цього звернутись до контакт центра та залишити звернення щодо пошкодженого нерухомого майна. Написати заяву на ім’я начальника Покровської міської військової адміністрації щодо необхідності проведення обстеження. (за адресою: ЦНАП – вул. Гірник буд. 1, відділ архітектури – вул. Центральна буд. 148). Надати представникам комісії з обстеження копії наступних документів:
-    Копія паспорта власника майна або представника власника;
-    Копія ІПН власника майна;
-    Копія документів на право власності на нерухоме майно;
-    Копію технічного паспорту на об’єкт нерухомого майна.

КРОК 3.
Звернутися до Центру надання адміністративних послу (вул. Гірник буд. 1) або відділу містобудування та архітектури Покровської міської ради (вул. Центральна буд. 148) для внесення відомостей про пошкодження та руйнування до Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією  російської федерації (далі – Реєстр ДІЯ).
Для внесення до реєстру ДІЯ інформації власник нерухомого майна надає оригінали наступних документів:
-    Паспорта власника майна;
-    ІПН власника майна;
-    Документи на право власності на нерухоме майно;
-    Технічний паспорт на об’єкт нерухомого майна;
-    Акт візуального обстеження, Акт комісійного обстеження або Акт технічного обстеження.
Після внесення інформації працівник ЦНАП або архітектури надає власнику сформований ВИТЯГ з Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією  російської федерації.

КРОК 4.
Подати заяву про надання компенсації у додатку Дія " (у застосунку або на сайті). Для цього треба заповнити спеціальну форму. Для цього треба зайти у "Дію", обрати розділ "послуги" та "єВідновлення" та «Подати заяву про виплату». Далі заповнити форму, вказати всю необхідну інформацію. Якщо власник відноситься до пільгової категорії, необхідно вказати на ознаку пільг у відповідній графі на сайті.
Подати заяву може власник майна, відомості про яке внесено до Державного реєстру речових прав.

КРОК 5.
Підготувати оригінали документів на право власності на об’єкт нерухомого майна, документи що підтверджують пільгову категорію (за наявності пільг). Представники комісії зв’яжуться та узгодять час проведення обстеження.

КРОК 6.
Відкрити спеціальний рахунок отримувача компенсації в відділені банку АТ “Ощадбанк”.

КРОК 7.
Очікувати повідомлення з використанням мобільного додатка Порталу Дія стосовно прийнятого комісією рішення та розмір компенсації.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Сезонні захворювання: лікарі ЦПМСД розповіли про поточну ситуацію в громаді

На сьогодні, порівняно з аналогічним періодом 2023 року, лікарі Центру первинної медико-санітарної допомоги спостерігають стабільну ситуацію щодо сезонних захворювань в Покровській громаді.

eye

4

Громада 1

29 березня 2024 09:30

У Покровську відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо в онлайн-форматі відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла до Покровської громади.

eye

59

Громада 1

28 березня 2024 17:30

Зі світлом ще 20 населених пунктів: ДТЕК Донецькі електромережі продовжує відновлення мереж

За 27 березня фахівцям ДТЕК Донецькі електромережі вдалося повернути світло жителям 20 населених пунктів Донеччини.

eye

25

Новини громад

28 березня 2024 16:50

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію