• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську вшанували пам’ять дітей, загиблих внаслідок збройної агресії рф проти України

eye

523

04.06.2023 09:35

Новини громад

img

4 червня на території всієї України вшановується пам'ять дітей, чиї життя обірвані пострілом снайпера, уламком снаряда, кулею, потужною ракетою, міною під час збройної агресії рф проти України.

3 початку повномасштабної військової агресії росії проти України на території Донецької області 288 дітей отримали поранення, загинули 148 дітей. Ці діти не дожили, не дограли, і тепер ніколи не побачать світ, яскравий, кольоровий і прекрасний.

У Покровській громаді за участі начальника Покровської МВА Сергія Добряка, його заступників та начальників структурних підрозділів відбулося вшанування пам?яті загиблих дітей Донеччини та всієї України. 

"Сьогодні до обласної акції вшанування загиблих дітей в російсько-українській війні долучились керівники громади, представники Національної поліції, представники Служби безпеки України, ДСНС та інші наші колеги. Дякувати Богу, що в нашій громаді жодної дитини не загинуло. Загалом в Донеччині згинуло 148 дітей, отримали поранення 288 дітей. Тому ці голуби символізують їх душі, коли вони вже ніколи не будуть грати на цих дитячих майданчиках, але впевнений, що наш народ, наші воїни ЗСУ, ми точно переможемо, і вже жодної дитини у нас не загине. Разом до перемоги!", - зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Найбільшу кількість дітей війна забрала у місті Маріуполь – 92 дитини, у Лиманській громаді – 13 дітей, по 4 дитини у Вугледарській, Костянтинівській та Торецькій громадах, по 3 дитини – у Бахмутській, Волноваській, Краматорській, Мар’їнській та Ольгинській громадах, по 2 дитини – у Великоновосілківській, Мангушській, Світлодарській, Святогірській, Слов’янській та Соледарській громадах, по 1 дитині – в Авдіївській, Миколаївській, Очеретинській та Часовоярській громадах.

"Сьогодні 148 голуби, яких виготовляли діти 1 червня саме для цієї акції, ми розмістили на дитячих майданчиках. Вони пов'язані на тих майданчиках, там де є руйнування: руйнування НВК №2, руйнування будинків, де є пошкоджені майданчики. На цьому заході ми вшановуємо пам'ять загиблих дітей не тільки Донецької області, а всієї України. Хочу зазначити, що ця трагедія не повинна залишитися непокараною. Впевнена, що російська федерація повинна відповісти за законом та понести покарання за скоєне зло", – зазначила заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

"З боку гуманітарного штабу зобов'язуємося продовжувати надавати дітям як гуманітарну, так і психологічну підтримку. Ми шукатимемо можливості, щоб якомога більше допомогти дітям Покровської громади. Сподіваюсь що цифра загиблих дітей не зростатиме", - зазначив керівник гуманітарного штабу Покровської МВА Дмитро Єрмолович.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Для підприємців Покровської громади провели нараду щодо ідентифікації та реєстрації об'єктів підвищеної небезпеки

Представники структурних підрозділів Покровської МВА разом із підприємцями громади взяли участь у спільній нараді щодо реєстрації об’єктів підвищеної небезпеки, ініційованої ГУ ДСНС України в Донецькій області.

eye

9

Громада 1

26 квітня 2024 12:05

38-ма річниця аварії на Чорнобильській АЕС: покровчани вшанували подвиг ліквідаторів та пам’ять жертв катастрофи

З нагоди річниці Дня аварії на Чорнобильській АЕС у Покровську відбувся меморіальний захід.

eye

20

Новини громад

26 квітня 2024 10:55

26 квітня - День пам'яті Чорнобильської трагедії

Вже 38 років Україна живе з болем Чорнобиля. Ця біда торкнулась майже кожної української родини, а її відголос хвилею радіоактивного пилу прокотився усім світом.

eye

28

Новини громад

26 квітня 2024 09:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію