• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровській громаді відбувся захід до Дня захисту дітей

eye

321

01.06.2023 12:39

Новини громад

img

Прихід літа асоціюється із дитячим святом. Це не просто ще один привід для веселощів та розваг малечі, а й нагадування дорослим про необхідність захищати права дітей, щоб вони росли здоровими та щасливими, мали можливість вчитися і займатися улюбленими справами.

У Покровській ТГ до Дня захисту дітей керівники громади за святковим чаюванням поспілкувалися з трьома категоріями діток: які мають інвалідність, з родин матерів-одиначок та з сімей, один з членів якої має статус загиблого. 

Разом із заступницею начальника Покровської МВА Наталією Іваньо та військовими Донецької окремої бригади сил територіальної оборони були обговорені питання оздоровлення дітей, їхнього навчання, створення простору для дозвілля та ін. 

«Діти - це наше майбутнє і вони повинні бути захищеними. Головна задача батьків - зробити їх щасливими. В умовах повномасштабної війни багато дітей залишилось без домівок, рідних, друзів, і їм дуже важко емоційно та фізично. Ми маємо їх підтримувати та оберігати. Сьогодні приїхали з подарунками, привезли фрукти, солодощі та іграшки, а для дорослих - гуманітарні набори", - зазначила начальниця групи ЦВС Донецької окремої бригади сил територіальні оборони Маргарита Полєсовая. 

З міркувань безпеки, на святкові заходи до Дня захисту дітей малечу збирали невеличкими групами. Тим, хто не зміг прийти, подарунки обов’язково будуть доставлені додому.

“Дуже приємно, що багато людей також бажають привітати дітей пільгових категорій.  І не зважаючи ні на що, ми - дорослі - повинні зробити все, щоб діти були радісними та усміхненими, і наблизити цим нашу перемогу”, - зазначила начальниця Покровського УСЗН Ірина Бонзюх.

На цей час у Покровській громаді 61 особа має статус члена родини загиблого. Серед них є  діти. Аби надати підтримку таким сім'ям, Покровська МВА виплачує одноразову допомогу в розмірі 50 тисяч гривень. 11 родин вже отримали гроші, документи інших опрацьовуються і виплати будуть нараховані найближчим часом.

Аби кожна дитина у Покровській громаді відчула себе щасливою та захищеною, міська військова адміністрація проводить ряд заходів, а особливу увагу приділяє реалізації програм з оздоровлення дітей. Наразі з бюджету вже виділено 1 млн 700 тис. грн для дітей пільгових категорій, які дійсно цього потребують. 

“Перед нами стоїть питання відпочинку дітей, щоб вони відвідали літні табори. Також шукаємо змогу надати дітям з інвалідністю можливість відпочити з батьками. Але насамперед, увагу приділяємо захисту та збереженню життя та здоров'я дітей і наших мешканців”, - розповіла заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо. 

Вона додала, що наразі очільник Донецької ОДА Павло Кириленко опікується евакуацією дітей з зони бойових дій. Війна поруч з нашою громадою, тож треба слідкувати за сигналами повітряної тривоги й за тим, щоб уберегти малечу від вибухонебезпечних предметів.

“Наші діти мають право залишатися просто дітьми, мати щасливе дитинство та бути захищеними. Дуже велика подяка батькам, які знайшли час і дали діткам змогу побути в дитячому осередку, поспілкуватись. І сьогодні присутні на заході наші добрі янголи-охоронці - наші військові, які з любов’ю зібрали подаруночки. Дітки це наше майбутнє, які будуть робити нашу країну державою незалежною та відомою в усьому світі», - підсумувала святковий захід заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Подарунок від Німеччини: Покровську передали пожежний автомобіль

Для допомоги в ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та рятування мирного населення Покровськ отримав від громадської організації «Петро і Мазепа» у співпраці з німецько-українським фондом «Рейн-Некар» пожежну машину.

eye

37

Громада 1

19 квітня 2024 13:35

За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення.

eye

112

Новини громад

19 квітня 2024 12:55

Ліквідація наслідків обстрілу: комунальники працюють над відновленням житла покровчан

Учора, 18 квітня, місто Покровськ знову стало об’єктом ворожої атаки, яка принесла руйнування та збитки. Загалом, пошкоджено 17 багатоквартирних будинків та 22 приватних домогосподарства.

eye

30

Громада 1

19 квітня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію