• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

День слов’янської писемності та культури відзначили учасники мовного марафону

eye

302

25.05.2023 19:12

Новини громад

img

У Покровській центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка відбувся мовний марафон. Бібліотеки завжди були і залишаються важливими культурними центрами для місцевих громад. Навіть у цей важкий період, вони є місцями, де громада об'єднується для вирішення різних задач.

 У заході взяла участь заступниця голови облдержадміністрації Юлія Костюніна, яка привітала всіх учасників телемосту та зазначила, що мова і культура - це наш скарб, який ми примножуємо і трансформуємо, зберігаючи самобутність та унікальність нашої нації.

“В умовах воєнного стану працівникам Донецької обласної бібліотеки для дітей вдалося об?єднати дітей з різних регіонів України. Діти читали вірші, співали пісні, активно брали участь в мовних інтерактивах та майстер-класах. Захід був цікавим та корисним, сприяв інтелектуальному та творчому розвитку малечі, а також налагодженню міжрегіональних зв?язків”, - зазначила Юлія Костюніна.

У бібліотеках наразі продовжують проводити різноманітні заходи для дітей та дорослих, зустрічі, тренінги, майстер-класи, флешмоби, вуличні акції та інші заходи. Мешканці громади, а також внутрішньо переміщені особи активно беруть участь в усіх заходах. Варто зазначити, що на територію Покровської громади на цей момент переїхало близько 5 тисяч переселенців.

У зв'язку з тим, що здебільшого активності по всій Україні зараз перенесено в онлайн-формат, бібліотеки нашої громади ініціюють проведення таких заходів і беруть активну участь в онлайн-івентах. Це дозволяє стерти межі між містами, областями і навіть країнами.

"Зустріч сьогодні є ще одним підтвердженням відсутності кордонів для культурних заходів. Ми сподіваємося, що мовний марафон принесе нам нових друзів і багато незабутніх емоцій. Хочу привітати всіх учасників мовного марафону з Днем слов’янської писемності та культури і подякувати працівникам культури та майстрам народного мистецтва за те, що ви тримаєте культурний фронт та продовжуєте пробуджувати у наших земляків національну гідність, свідомість, любов та шану до рідної мови, і віру в краще майбутнє свого народу,” - звернулась до присутніх директорка бібліотечної системи Покровської громади Христина Тумасова.

Учасники мовного марафону вшанували пам’ять Преподобного Нестора Літописця – послідовника творців слов'янської писемності Кирила та Мефодія, Івана Котляревського – зачинателя сучасної української літератури, Великого Кобзаря Тараса Шевченка – натхенника поколінь українських письменників та поетів, Лесю  Українку, Олександра Довженка, Іван Франка, Олену Пчілку, та багатьох сучасних письменників.

Зараз, коли триває повномасштабна війна рф проти України, важливо ще активніше підтримувати українську мову та культуру. 

Тримаємо разом культурний фронт!

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровську відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо в онлайн-форматі відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла до Покровської громади.

eye

58

Громада 1

28 березня 2024 17:30

Зі світлом ще 20 населених пунктів: ДТЕК Донецькі електромережі продовжує відновлення мереж

За 27 березня фахівцям ДТЕК Донецькі електромережі вдалося повернути світло жителям 20 населених пунктів Донеччини.

eye

24

Новини громад

28 березня 2024 16:50

Робимо дороги проїзними: у Покровській громаді почали планову відсипку доріг

Зимовий період у Покровській громаді виявився сприятливим для активного накопичення резервів, а саме матеріалу для подальшої роботи з підсипки доріг в межах громади. Це стало можливо завдяки соціальному партнерству керівників Покровської МВА і бізнесу.

eye

40

Громада 1

28 березня 2024 16:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію