• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Затверджено Порядок надання деяких соціальних послуг з догляду та медичних послуг потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві

eye

275

24.05.2023 10:13

Новини громад

img

Постановою №438 від 28 квітня 2023 року були внесені зміни в порядок надання допомоги потерпілим від нещасних випадків на виробництві в Україні.

Починаючи з 1 січня, допомога на догляд буде надаватись Пенсійним фондом України як окрема виплата. Раніше ця допомога надавалась у формі регресних виплат. Про це розповіла заступниця начальника Управління соціального захисту населення Олена Павленко.

Допомога потерпілим тепер має три види. Перший вид - догляд вдома, другий - медичні послуги, третій - догляд з боку членів родини потерпілого.

Допомогу вдома можуть надавати як юридичні, так і фізичні особи. Юридична особа - це територіальний центр соціального обслуговування, який діє в Управлінні соціального захисту населення.

Соціальні послуги також можуть надаватись юридичними та фізичними особами, які є зареєстрованими надавачами соціальних послуг. У громаді наразі створено реєстр надавачів соціальних послуг, який поповнюється, і територіальний центр, як юридична особа, вже включений до цього реєстру.

Другий вид - медичні послуги. Їх можуть надавати фізичні особи, які мають медичну освіту. Якщо вам потрібні медичні послуги і ви бажаєте, щоб догляд здійснював кваліфікований медичний працівник, ви можете обрати цю послугу.

Останній варіант - догляд з боку членів родини. Якщо ви бажаєте, щоб член вашої родини доглядав за вами, ви можете подати заяву, де потрібно зазначати своє бажання, і прикласти документи, що підтверджують ваші родинні зв'язки. Пенсійний фонд виплатить суму, яка становить 50% мінімальної заробітної плати, на ваш рахунок. Зараз це складає 3350 гривень.

Залежно від вибраного виду допомоги, юридична особа, тобто територіальний центр, або медичний працівник отримуватимуть відповідні кошти за надані послуги. Ви, як потерпілий, отримуватимете лише кваліфіковану послугу з догляду, а фінансові виплати йдуть на рахунок надавача послуг.

Розмір допомоги складає приблизно 10 000 гривень на місяць, в залежності від кількості годин, протягом яких надається догляд. Кожного місяця потрібно буде подавати звіт до 5 числа, і на основі цього звіту буде нараховано відповідну суму медичному працівнику.

У випадку заяви на догляд з боку членів родини, ви складатимете заяву, представляючи відповідні документи, і пенсійний фонд виплатить суму на ваш рахунок.

Наголошуємо, що ці зміни вступили в силу з 1 січня, і всі дані щодо надання допомоги були передані до Пенсійного фонду.

“З 1 січня цього року, всі потерпілі, які мали право надбавки на догляд, поки що їх не отримали. Не треба турбуватися, тому що ми наразі після проведення обстеження та складання актів, надали інформацію пенсійному фонду і вам буде виплачена заборгованість, яка з січня по квітень в розмірі половини прожиткового мінімуму на 1 січня складає - 3350 грн. Ви отримаєте кошти на рахунки потерпілого” - зазначила заступниця начальника УСЗН Олена Павленко.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

10

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

11

Новини громад

03 травня 2024 14:00

Мешканців громади привітали з Великодніми святами

Напередодні Великого Христового Воскресіння, яке віряни східного обряду цьогоріч відзначатимуть 5 травня, вже за доброю традицією мешканці громади отримали від Покровської МВА вітання та запашні паски.

eye

22

Громада 1

03 травня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію