• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Голова Донецької ОДА вручив перші вишиванки новонародженим

eye

355

18.05.2023 15:01

Новини громад

img

Цього року втретє з громадською організацією «Файно» в Покровській громаді проводиться обласна акція «Народжені в вишиванках». Участь в заході взяв очільник обласної військової адміністрації Павло Кириленко, керівники Покровської громади та медзкладів регіону. 

Майстрині з Донеччини, які через активні бойові дії вимушені були виїхати до міст західної України, вишили маленьким українцям 1108 вишиванок, та відправили їх до 32 міст країни. 

Подарункові набори матусям, які зараз перебувають в єдиному працюючому в регіоні перинатальному центрі та іншим медзакладам області, вручив голова Донецької ОДА Павло Кириленко. 

«Дуже важливо продовжувати вишиванкову традицію, особливо зараз, коли нас усіх намагаються винищити під корінь. Мені дуже приємно, що навіть під час повномасштабної війни ми маємо змогу привітати вишиванками наших найменших земляків. Однак Донеччина залишається вкрай небезпечним регіоном. Звісно, ми всіляко підтримуватимемо немовлят і породіль, але найкраще, що можна зробити в цій ситуації, – це виїхати з області», - зазначив очільник обласної адміністрації. 

Привітання до Дня вишиванки передала присутнім по відеозв`язку і керівниця громадської організації «Український розмовний клуб «Файно» Оксана Муравльова. 

До акції «Народжені в вишиванках» жінка разом з іншими членкинями розмовного клубу “Файно” долучилась у 2016 році, коли організаторка акції, голова ГО “Всесвітній день вишиванки” Леся Воронюк попросила їх передати до одного з пологових будинків дві дитячі сорочечки. 

Створюючи вишиванки, майстрині використовують різні візерунки. Для дівчат прикрашають квітами, здебільшого трояндами, бо це є одним із символів Донеччини. Хлопцям вишивають геометричні орнаменти з символами земля, зірок, нескінченності.

Сьогодні дуже важлива національна єдність, збереження та відновлення давніх українських традицій. Про це говорили не лише керівники регіону, а й молоді матусі, які з щирістю приймали вітання та подарунки до Дня вишиванки.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Сезонні захворювання: лікарі ЦПМСД розповіли про поточну ситуацію в громаді

На сьогодні, порівняно з аналогічним періодом 2023 року, лікарі Центру первинної медико-санітарної допомоги спостерігають стабільну ситуацію щодо сезонних захворювань в Покровській громаді.

eye

14

Громада 1

29 березня 2024 09:30

У Покровську відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо в онлайн-форматі відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла до Покровської громади.

eye

62

Громада 1

28 березня 2024 17:30

Зі світлом ще 20 населених пунктів: ДТЕК Донецькі електромережі продовжує відновлення мереж

За 27 березня фахівцям ДТЕК Донецькі електромережі вдалося повернути світло жителям 20 населених пунктів Донеччини.

eye

25

Новини громад

28 березня 2024 16:50

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію